Friday, October 09, 2009

the truth

hari silih berganti.
yang akan datang itu pasti.
detik terus berlalu,
yang pergi x mungkin kembali
choose to live with hell or with smile.

*kadang2 kuasa memilih bukan seratus peratus d tgn kita

the man said. He's ready.

the lady *deep smile* nodding softly

it is for real? it is the way to live happily?

*bukan lesen untuk kata aku sedang bahgia, tapi stigma masyarakat sekeliling buat aku kdg2 hilang dalam terang. bagaimana? *sigh*

bak kata kawan aku "kalau dah jumpa yg baek, apa salah nya..sbb kita x taw, sama ada kita akan jumpa yg baek mcm dia lagi atau tidak"

*tp, baek kah aku untuk seorang "dia" itu? hahahaaa~ perlu masa. well, no one perfect right?

rakan~

*kekok*

aku buntu untuk bertindak seperti apa. haha. sejak bila seorang aku menjadi buntu dan kekok bila berhadapan dgn makhluk yg bergelar rakan ituh?

dia baek. mula baek. kasi aku pinjam novel, kasi aku optimus prime itu. aku maseh belum ucap terima kaseh. *sgt keji bukan?* maaf! aku !kekok..entah mahu mula dari mana aku bingung. maaf lagi! terima kasih ya sahabat. *jika aku maseh lulus dalam ujian menjadi sahabat mu*

analogi..sekoloni semut, berjalan menuju ke sebuah tempat yg penuh dgn khazanah, dalam perjalanan...seekor semut hilang..agk2 nya, apa semut tu rasa andai keberadaan nya tidak d hiraukan. cth, if semut tuh ade henfon pon, semut2 laen x kan give a call, hatta secebis msg pon untuk bertanya kan ke manakah semut itu menghilang..pathetic kan.

*cemburu pada mereka yg hilang, tidak ke kelas, tp masih ada yg sudi msg dn bertanya sebab mgapa tidak hadir ke kelas. mgkin sakit, mgkin ada masalah*

hahaha~ benamkan aku dlm sahara tandus itu, moga x kelihatan manik2 putih yg berguguran itu.

the truth. reality bite.

to gain sumtin', we might sacrifice sumtin'....no pain, no gain..

it is?

chill la weh~~

p/s :: to the man, the lady said ~ she so happy, n she said, sorry for all the miserable.

p/s 2 :: tired oredi, should stop. there's people telling me. y u should update bout yourself here, dun have to tell people what u do, what u want, somehow..it annoy, n people dun wan to noe it... hemm..take it as what huh? *mgkin harus tutup blog ini? bg aku masa untuk fikirkan nya*

5 comments:

PurPlez said...

ak tw sapa bg robot tu. hehe

azim1706 said...

aiya~ayat mncengkam jewa~haha

Anonymous said...

aku pun tau..hehe..
kekok ek??xpala..slow2 la tegur dia..
dia pun mengharap bnda yg sma..
weh,klu aku msg kang the man mrah lak..keh3..raiza

nikillas said...

waaaaah3... tu je aku leh komen.. ahahaha..

iPai said...

kalo nik komen gitu, aku lak komen,

haaaa???????