Saturday, December 31, 2011

Recap 2011

Salam. Pagi yg...sejuk. ( Office punye air cond yg xingt.. =_=" ) yeah...i know. i'm stuck at office on New Year ~~ lalalaa...

So here i am~ office yg sejuk. Sambil dgr lagu Cinta Farhat by Briptu Norman. Best! Kind of attached to this song for a moment.

Dan...flashback balik. Last year, right on this time...aku kat....

Group Photo!
Yess! Kat Berembun - Cameron. Well. miss those moment!

Well, 2011..so many things happen..antaranya....

1. Ramai yg dah kawen. dlm gmbr di atas tu je...dah 5 org da kawen!
i ) Put (roomate merangkap besties kat USM) ,
ii) Sani (merangkap kawan sePAKU ) btw..Sani ni kawen ngn Put. Kire aci la kan..kawan2 gue jugak..
iii) Kak Ateh ( senior)
iv) Apit ( senior juge)
v) Amed ( senior merangkap kawan se"makan", se"aktiviti" di USM dlu)

2. Xkurang juge...ramai yg da bertunang..eh...ramai ke? boleh la...
abie...k.umi...Encik Zul itu...

3. Berjaya menaiki kapal terbang. LOL. Ye, saye xpenah naek flight! n saya sgt teringin nk naek flight! N this time, bukan saja dpt naek flight. tp dpt stay dekat India for like 2 month and half n it was fully support by company. Alhamdulillah.

4. Incek Manis-Hati saya sudah tamat belajar and he left me :(~~~ Haha. Propa! Not he left me as in we broke up. He left for good. Working abroad.

5. Berjaya melangkah sedikit ke hadapan. A good step. ( In career path ) Ouh, but great position comes with huge responsibilities. Rite?

6. Increment n bonuses after a lot of chaotic in office! Phew ~ thanks for the Trust n Hope! Alhamdulillah! :)

7. Not to forget! I became auntie! My first anak buah! n only anak buah for now! Presentinggg~~~

Afeefah izzati!
kesayangan atuk ngn opah ni, kalau feefah ade kat umah, abes sume keje opah dia xjd buat..alamat nye, auntie la kne mengemas n memasak sume. sbb opah dah duk lekat je ngn feefah.


Anyhow...it been a great year. Lot of changes tho. Harapan, moga tahun 2012 akan lebih baek. Tidak meminta lebih...kerana sememangnya apa yg d beri, sudah lebih dgn ape yg aku sendri beri. Ouh. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah Ya Rabb.

Berusaha memperbaiki diri. Mempercepatkan apa yang harus d percepatkan. Memperbetulkan apa yang harus d betulkan. Semoga semua nya baik2 saja. Terima kasih Tuhan untuk nikmat ini.

p/s : Tertarik dgn status facebook kawan tntg new year. He got his point. Well said. ( credit to him - Hannan)
apesal smue status pasal slamat tnggal 2011 n slamat dtg 2012..?? it still the same day.. yesterday, today, and tomorrow..what's the different? year only a word...bende paling penting adalah kenape org berazam stiap kali tahun baru..berazam la setiap malam..itu lebih significant dari stiap tahun..pernah terpikir x..kenape new year bukan pada bulan march?bukan pada jun? boleh je kalau orang dulu2 tentukan tahun bermula pada march..tujuan utama bg status ni nak bgtahu..year only a word..the best thing utk berazam adalah setiap malam..

Thursday, December 29, 2011

Orang yang paling kita sayang, itu sebenarnya paling susah nak hargai kita

"Orang yang paling kita sayang, itu sebenarnya paling susah nak hargai kita" - vice versa.

Sigh. 


p/s : aku rasa adi putra adelah sgt kacak. okeh. selingan yg lari dari tajuk. sekian.

Sunday, October 30, 2011

Please stay..

Assalamualaikum and Salam Sejahtera.

It been a while since my last post. Yes, the "aura" is not coming in. I dunnoe where it go...forgive me for my grammatical error. Need to start typing again. And again talk about same thing which i need to start to blog again. I did thinking a while, bout deleting this blog and restart a new blog, but whats the point anyway? It still the same right? I want to delete all those history. but again, the question keep coming. why? why? ok, stop it. I hate when i start talking to myself. feeling like org gila sekejap.

basically, my life start boring again. again n again. wake up as early as 4.30 in morning. Get ready to office. At 5 AM start my bumblebee, and shoot to Cyberjaya. Yeah, talking bout my dear bumblebee, it been a while jugak x basuh kereta. Oh, poor u my darling. I been so busy. ok, tipu! i been so lazy to kuar at front of my house and basuh my car. Nk pegi anta carwash yg normally i sent tu, tbe2 jadi a bit afraid after the owner of the car wash somehow being super duper nice and gave me a weird smile. He even notice me every time i sent my car there, He will be the last one who touch up balik before giving me the key. Ok, i feel uncomfortable and because of that i'm afraid to go to that car wash again! Ok, enough bout the car-wash thingy. At office, login at 6 AM and yada2..normally my lunch schedule around 9-10 AM and then finish my work at 3 pm. Abes keje balik umah, mkn tgk tv. That's how the cycle go around and around and around. Phew~~ i'm at the point where i sick of it. waa...maybe i need a rest from the boring cycle?

Plus irman left. Sad. huhu. He is one of my good friend at office. He always bought me nasi goreng pagi2 and also get me water from pantry even without asking him. Such a lovely boy. He left after got the job offer at Exxonmobile as engineer-whatever. Actually i'm not sure what exactly his new post that he got but i'm sure that it was engineering-related- kind of. Ok, i'll be missing him.
\
One more thing. i'm broke! Damn, baru masuk gaji 2 hari lalu n i spent it for one day only! weuu~~ First time ever in my life. After this, i need to go into skim-ikat perut until next gaji. All the joli2 thingy also need to be postpone until next month. harap maklum.

Sekian,
Gadis Semasa. *tbe2 gadis semasa - lepas tgk vid klip Yuna gadis semasa**

p/s: title xde kne mngena ngn isi kandungan. It just the song that i post on wall at FB. I heart that song so much. Stay by estrella. :)

Saturday, October 15, 2011

Saturday, October 08, 2011

bulan

' Belajarlah daripada Bulan mengambang. Bulan hanya mengambang sekali sekala.. Bulan tidak mengambang setiap malam.. kerana dengan mengambang sekali sekala itulah pungguk jadi perindu, manusia tertunggu-tunggu.. ' ..

credit : copied someone status over fb

Friday, October 07, 2011

Time flies.

credit : facebook. curik dari page org

p/s : mood swing.

p/s 2 : aku da lmbat g opis, ade treasure hunt !how on earth aku ley terlibat pon aku x taw. sbb dari zaman uni aku bnci btol bnda2 mcm carik arah ke orienteering ke.. anyway. tgh cube sibuk kan diri! wish me luck ya!

Friday, September 30, 2011

#Day 2

Salam.


Okeh, tbe2 segan bile bace balik previous entry. Haha. X cool langsung! ingtkan da lame x update blog, xdek reader dah. Tu yang tanpa segan silu menaip mgikut rasa hati tu. Rasa mcm lama dah x menaip sebegitu emosi dan jujur. Well, seblum ni kan aktif mase Friendster blog dlu. menulis tanpa spesifikasi dan tanpa memikirkan org laen adelah sesuatu yg menyeronok kan..serius..mcm tagline " ini blog aku, jadi aku punye suke la nk tulis ape"

Tapi sejujurnye, kadang2 setengah2 benda tu lebih manis kalau kite simpan sendri2. Bukan ley caye sgt kan tenet ni..semua nya d hujung jari skang. Tambah2 lagi dgn smartphone, tab, ipad sume da canggih2. tgh berak pon ley balas status update member2. ape dehal..

Ok, fine aku dah melalut. sebnar nye nk ckp pasal menulis dgn jujur tu, xla ckp aku tulis skang or before2 ni x jujur. It just, bile kite taip tu, kne pk ape effect dia pada org2 sekeliling. Lain la kalau takat tulis pasal peribadi sndri, itu ikut suke kau la kan, tapi bile ko ckp pasal org laen, lagi2 jadi juri x berbayar, mmg lagi la terbaek kan..so, sndri kne beringat la kan. well, bak kate org tua2, kerana mulut badan binasa...

n speaking bout the tech device skang ni...i have eager to buy one la..but really can't decide which one yg nk beli...n sbnr nye, knape aku nk beli..mgkin itu soalan pertama yang patut aku tuju kan pada diri...

1. Laptop kini dah nazak.. ( tapi bile terdetik nk bli mnde baru, laptop ni trus behave..mcm tau2 je kan)
2. I want something handy n sng d bawa ke mane2
3. I want internet at my finger tips only!

so....ape pilihan yang bermain d fikiran?

huhui~~ mcm semartttt
how about smartphone?? pon boleh dpt internet jugak kannnn
ni Amazon baru je lancarkan...dengar2, dia tawarkan dgn harga yg jauh murah..around 6 hundred plus2 ok..gune platform android kalau x salah aku. n nmpk cm smooth jugak.

tadi kat opis, main si Kelvin nye galaxy tab 10.1 ni...smooth jugak, n interface pon cntik. platform android. harga dlm 1.6 k for 3G n wifi. p/s: Kelvin tu supervisor kat opis.
hmm..how about another new laptop??? semart gak, da tgk da hari tu satu...



So.....what your says??

Hmm..skang ni baru start main kutu ngn mokcik2 kat kawasan umah ni, monthly 100. Agak2, dpt duet kutu nnt baru bli menatang ni ok x?

p/s : Hari ni dpt skype ngn dia. mood : happy!


p/s : tertido dlm training *CEPT class! hate that class so much! n need to take 4 different set of exam after this in regards to CEPT thingy.


Glossary
- CEPT - g google sndri! ahaha. ( Kat malaysia kite known as MUET, kat U.S they called CEPT )

Thursday, September 29, 2011

# Day 1 - I think I miss u

To awak.

Beberapa hari sebelum awak berangkat, saye buat2 cool je. Jauh di dasar hati, sumpah saya tau saya bakal rindu awak.

Malam sebelum awak berangkat, awak phone saya, inform flight awak besok pkul 11 pagi. Sumpah hati saya bergetar hebat. betul ke awak jadi pegi ni? ke saya mimpi?

Pertama kali saya drive pegi ofis jam 5 pagi yang saya x mengantok langsung, malah spnjang perjalanan, hati meronta2 bila nmpk signboard ke KLIA. patut saya ponteng atau pegi keje? tapi, saya akur pada minda dan trus masuk opis

Jam 6 pagi, saya masuk keje, awak dlm perjalan ke KLIA. saya lupe password login ID untuk pertama kalinya selepas saya gune password yang sama selama SETAHUN! parah!

saya cube buat2 cool. smp awak call saye sblum awak berlepas. suara saya dah bergetar, spt yg saya ckp pada awak, " mungkin kita xptut ckp bnyk atau....akan hujan nnt!"

Jam 11 pagi awak bertolak. Mata saya berkaca-kaca.. tapi saya masih berlagak cool, tapi sumpah, dlm hati dah bnjir.

hampir 24 jam awak xresponse untuk semua email dan sms saye, sehingga pagi tadi, dgn sms ringkas awak menyatakan bahawa awak selamat smp setelah tersangkut 8 jam d imegresen Saudi. hati saya Riang hati mcm mng loteri!!

Awak, jaga diri kat tempat orang.

Motif panjang2 ni adelah untuk bagi tau, saya rindu kat awak. ini semua apa yang saya rasa.saya rasa, saya Xmampu ckp sume ni depan2 dgn awak. Biar awak paksa saya seribu kali pon, saya xmungkin akan ckp dengan ikhlas nnt.

Awak, saya mungkin x reti ckp bunga2. Xreti ckp sweet2. Tapi, inilah saya. just simple of me. Truly, Saya rindu awak.

p/s : D hujung2 doa kita selepas solat, tlong mintak Dia kuat kan hubungan kita. Ini masa terbaek untuk kita sama2 perbaiki diri dan muhasabah. jujur.... Cinta Dia lebih utama. Rindu Dia lebih utama. Mungkin ada baek nya, buat masa kini, saya salur kan rindu dan cinta kita pada Dia agar bertambah kekuatan hubungan kita.


From Saya.


Wednesday, September 28, 2011

Selamat jalan sayang. :)

Selamat jalan sayang! Gonna mish u like crazy. huhu. see ya in one years. dun forget, bring me some camel. hehe.

agak2 u balik jadik cmni ke?
p/s : take a good care of yourself. When i said good care, means make sure u take it seriously ok dear. Bye! :)

Sunday, September 18, 2011

be grateful

"Don't compare your life with others. You have no idea what their journey is all about"

::Do with me, put your hand on your chest and do feel your own heartbeat and say "I am satisfied with what I have. My love, happiness, and security. Everything that Allah gave me. Allah is enough for me::
copied from shafiq's FB status

Tuesday, July 26, 2011

l.a.p.a.r

Saya lapar. Jadi saya order room dining.


Egg Fried Rice & Chicken Lollipop
close up chicken itu
dan nasi goreng itu juge.
kring2..call bilik sebelah dgn harapan nk ajak mkan skali, sbb portion yg maha besar itu. tapi x berangkat. okeh...teruskan misi makan..kerana perut dah nyanyi dondang sayang...

selepas makan

ok~ dah selesai. Membazir kan...tapi da knyg, xley paksa2.

motif post : adelah bosan.. nk cite pasal g bird santuary x last week? best gak. nnt kalau rajin, akan cerita beserta gambar. Kalau rajin la...


Monday, July 25, 2011

tentang kawan=kawan

engkau adalah sahabatmu. dan mereka adalah cermin kamu.

kawan...

always play the blame game
padahal it's about choice
takde siapa paksa
but saying ur friend convinced you or influenced you to do something wrong..
doesnt make what you did is right or even okay
it's just plain wrong kan?

cuma, kadang2 kita lupa

Sunday, July 24, 2011

#1

"Setitis airmata menyatukan aku dengan mereka yang patah hati. Seulas senyum menjadi sebuah tanda kebahagiaan ku dalam keberadaan. Aku merasa lebih baik jika aku mati dalam hasrat dan kerinduan dari jika aku hidup menjemukan dan putus asa." 
(Kahlil Gibran)

Saturday, July 23, 2011

kekecewaan

Hidup ni kadang2 memang cilaka.

Saat ini, aku rasa nk jauh dari semua.

Friday, July 22, 2011

Transport Allowance!!

As Salam~

Ok, start on August. Akan dpt Transport Allowance. Provided bg yg keje kat Main campus Cyberjaya~ Wuhuu!! Thanks you la boss. We love you la.

So, kire2, duet tu boleh allocate ntok benda laen kaannn..haha..mcm2 da bermain d fikiran. Xley blah, trus bukak Air Asia page...padehal..allowance start August kot...

p/s : sibuk nau nk carik keje laen, Employer kasik allowance lebih plak..rilex stahun dua, kot2 dapat jadik GM ke..haha. Cita-cita nk melangit..! Heh!

pikir-pikir pasal duet..mmg xpernah nk puas. kan?? bnyk mana pon, mmg xkan sentiasa cukup..dan xpernah ckup...kann...

Kebebasan bersuara

As salam..

Seriously, i missed old those days where i blog like-no-one-care what i wrote. Its like any feeling, anything that came across my mind, i will write on my blog. It was like diary of my life. Bout my crush! My feeling towards other, bout insanity, almost bout everything.

But time ran so fast...change. a lot of thing has changed. From friendster blog i, i move to blogspot. then, i changed my link..just because i ran from people. Even though, i now, soon or later, they still able to find me. Common man, its IT world! Dunia tanpa sempadan. Jauh mana kau lari, sembunyi. They will find you. One day. I know that! For sure.

The reason u hiding? Running away? I couldn't tell u..its not because i don't want to. It because..i dun have the specific answer. It just pathetic cause u dun know how to express those feeling in words! Craps! Hoho.

Saturday, July 16, 2011

Random 1

He : " Puteri Raifana tu, ur sis ke?"

Me : " Err, nampak macam my sis ke?"

He : "Dia selalu komen2 kat wall FB awak."

Me : "Haha. Xla, she's my BFF la"

p/s: Sape2 nak jadik adik aku? Meh komen fb aku banyak2. Haha.

p/s 2 : aku belek2 surat2 pasal g india nie, tibe2 terpandang tarikh yang dia mmg allocate ntok BCP ni. 20 May samp 20 August 2011. What the??? Asal aku x perasan sebelum ni? Bukan da ubah ke 1 month and half only ke?? Cis, ni silap nye bila sume just ckp mulut n x mintak hitam putih.... Nangisss T_T

p/s 3 : Zaihan, my partner in crime kat cni akan berlepas pulang dulu sbb dia mmg da resign on 27th of this month. So, bertabah la ntok menjadi wakil tunggal kaum hawa d cni ye. Common2. U can do it! 3 minggu lagi! Yosh! Dia balik next week on Monday maybe. Hmm...re-constructing.....

Glosari
BFF : Best Friend Forever. 
BCP : Business Continue Plan 

*maaf, menulis tanpa spesifikasi, sbb aku tau, smua benda bercampur aduk. Macam tu jugak la aku skarang.

kecik2 da pandai serabut! haha. tapi sssooomeellll!



Thursday, July 14, 2011

postpone?

" He will visit the site soon. Need u guys to be there. The tour will start at Philippine then, Malaysia and lastly India"

Me : Where is he now? Already in Malaysia?

" No. In France."

Me : ...........???


nota kaki : ok. Memang xda sinar2 harapan untuk pulang pada akhir bulan ni. Syabas!

Wednesday, July 13, 2011

Baby. Baby. Baby.


sumber : Reuter kat yahoo page
Baby ni lahir kat Texas dgn seberat 7.3 kg! Boleh bayang x mcm mane agk nye mommy dia mngandungkan dia...huhu...

Mase baby2, serasa aku, aku lahir kurang dari 4 kg kot..n lahir ikut tingkap plak tuh. Tau x lahir kot tingkap tu ape? lahir dgn pembedahan..sbb tu mama kate, aku ni degil org nye. haha. ade relation ke?? hmm..

kesimpulan nya. sayangi la ibu anda. baru borak ngn mama tadi, tnye cmne la kalau aku kne assign kejekat india 2 tahun ke. mama kata, xpayah laa...haha. * aku pon xnk. kalau kat aussie ke, bes gak. haha. dang!

Tuesday, July 12, 2011

ayurvedic massage

ayurvedic massage ~~

sumber : cik google


sape nak ikut? jom. 1.30 pm, tunggu kat lobi hotel!

********************************************************************************

Kalau org tu cantik, molek. tapi dia lembab, lampi. orang tetap akan tersenyum dan berkata...comel la u nie.

Kalau org tu buruk, gemoks pastu lembab plak tu, n lampi. orang akan kutuk!

Keji kan?  Ok, cume pemerhatian dari ekor2 mata.


well, no offense, manusia mmg suke kan kecantikan. kan? lumrah. sbb tu orang kate, kalau nk carik pasangan hidup, biarla yg sedap mata memandang. As in, pada mata anda tu, cantik. Supaya, nnt, kalau buat salah ke, ape ke, nak maafkan sng sket, sejuk mata pandang. Faham x ape yg cube d smpai kan? ok. da nantok.  nk balik. bai!

Monday, July 11, 2011

perkataan skema?

ye, aku mmg suke gune perkataan skema. Contoh :-

- ibarat
- kaget
- metafora
- monolog

it sound lame? so what?

Btw, tersipu2 tgk seorang lelaki comel bercermin mata kuar dari ofis GE. Haha. Apekah? Mode gatal menular? Tapi dia pndang kat aku ye. Aku tgk muka dia mcm melayu la..serius! n dia pndang aku balik! Tapi sbb dia found baju kurung adelah pelik kot. hmm.. ahaha. nak balik dah. Ok bai!

Bersih 2.0

Aku x arif bab politik. Dan aku pun xpernah nak amek tau pasal politik sume nie.
Tapi, sejak timbul Bersih 2.0 ni, aku mcm tertarik2 ntuk view n search.
N biasa la. jgn  mudah percaya dgn ape yg kita baca kat alam maya ni, ape yg aku tulis dlm blog ni pon might b wrong. Setiap org melahir kan pendapat yang berbeza.
Ada yang kata, Bersih ni hanya perjuangan rakyat yang mnuntut keadilan ntok election yg bersih. Tapi sejauh mana kita tau jika election tu d buat skali lagi, dan ia akan bersih?Itu persoalan yang bermain kat fkiran aku. Mungkin dorang ade elemen dan strategi sndri. Mungkin...

Aku ni, hanya pemerhati dari jauh je, sedih jugak, bukak2 news, tgk pasal bersih ni, orang x berani kuar kl. Aku ni nun jauh d india..tgk balik, keadaan kat india ni, yg daif tu, daif betul, yang kaya plak, kaya sungguh....bersyukur la jadi rakyat malaysia. Xpayah la nk memberontak bagai. Dan yg memimpin pon, laksanakan tugas dgn sebaik nya. Dan mungkin dorg pon sdang melaksanakan tugas dorg dengan sebaik nya, dan kita x tau, sejauh mana usaha dorg.

Ade yg mgeluh d tepi telinga aku..tntg soal bersih nie.
Si Q : Aku d kecam org, sbb aku kate, aku benci Bersih! Orang tu ckp, nk call aku and belasah aku.
Aku : Kenapa kau benci Bersih?
Si Q : Ayah aku Polis. Sbb Bersih, 2 hari ayah aku x balik umah. Mak aku da mcm histeria. Xdpt contact ayah aku. Aku bukan benci sebab fahaman atau apa.
Aku : Ouh. Yeke. (dalam nada simpati).
Si Q : Orang caci polis macam2. Polis jahat. Pukul orang. Xbelas kasihan. Ayah aku, cuma laksanakan tanggungjawab dia je. Kalau ikut, mmg xnak pon nk join2, hujung mggu duk ngn family lagi bagus.
Aku : (Mengangguk pelahan....) Sabar la bnyak2, hope ayah ko ok.

Sebab nila setitik, rosak susu sebelanga. Aku lagi la speechless. Tgk, video2 yg org duk post kat FB, tnjuk mcm polis yg bersalah, pkul org la..tp, on the other side, dorg mgkin jalan kan tugas dorg je kan...tapi malang nye ade certain yg mungkin terlalu harsh. Hmm...

Entah la...ape2 pon...Moga segala nya...Kembali sebagai sedia kala...x kisah la, siapa pon pemerintah, janji segala nya baek2 saja.

Thursday, July 07, 2011

Pandai pergi pasar salah satu ciri lelaki idaman ?

Salam~

Post terhasil lepas melawat blog incek ipai. Sebab dia buat post pasal tu, tertarik nk mngulas dgn lebih lanjut! hehee... Pandai pergi pasar salah satu ciri lelaki idaman ?

sumber gambar : google
Well, tak d nafikan, kalau lelaki pandai pegi pasar, merupakan satu advantage or value added! Sape x suke kalau buah hati or hubby-to-be pandai pegi pasar kan? boleh meringankan beban. Nanti sng, kalau nk masak2, barang kurang..."Yang, daun kunyit xdela, tlong pegi kedai beli jap"..Daun kunyit je kan, xkan nk hangkut bini jugak p kdai..org tu duk sebok nk merendang kat dapur tu.

Tapi ikut logic jugak, g jela kedai tu, mintak kat pakcik kedai tu, tapi ade jugak jnis ego melangit sket. Xmo tnye..Based on my exp. Haha

Kisah nye, aku nk masak kailan ikan masin. Ikan masin xdak. So, suh la abg sulung g kdai bli ikan masin, kan gune ikan masin pack tu. Ikan masin tenggiri, dia duk tnye mcm mane bentuk sume ni, pastu da describe sume, n ckp kat dia, kalau xtau ckp je ngn org kdai tu...pastu dia dgn konfiden nye, "abg tau la!"...Sekali...balik2...dia bawak mende ni.

.
.
.
.
sumber : google jugak.
 Ini bukan ikan masin tenggiri ye kawan2. ini name dia lobak masin~ yang org slalu taruk dlm mee sup ke, ikan kukus ke. Pastu...da salah beli. Suh g kedai balik beli ikan masin..tak mo dah..adei... =__="

 So, kesimpulan nya....pandai pegi pasar tu turut tersenarai dalam ciri lelaki idaman saya. Hehehe. Tapi x la wajib...sebab bende ni boleh belajar kan..sbb mama saya pon penah kata, dlu ayah saya pon failed g pasar, tp skang da terror tau! Everyday is learning process! So, no offense kan??


P/s: Yang perempuan demand2 nak laki pandai pegi pasar sume, yg si perempuan ni pandai masak ke? ehehe.. Lari masuk selimut laju2. Da lame x masak, skill da tumpul!

Wednesday, July 06, 2011

Buat aku tersenyum

Layan lagu ni pagi-pagi. Ni band feveret dulu. Tersenyum pulak sorang-sorang.


"bila ku lelah tetaplah di sini
jangan tinggalkan  aku sendiri
bila ku marah biarkan ku bersandar
jangan kau pergi untuk menghindar

rasakan resahku dan buat aku tersenyum
dengan canda tawamu walau untuk sekejap
karna hanya engkaulah yang sanggup redakan aku




karna engkaulah satu-satunya untukku
dan pastikan kita kan selalu bersama
karna dirimulah yang sanggup mengerti aku
dalam susah ataupun senang

dapatkah engkau selalu menjagaku
dan mampukah engkau mempertahankan aku"

by SO7

Layan perasaan mmg bes kan. haha. In your dream!

move on

Mungkin itu bukan rezeki aku.

Mungkin yang kini lebih baik untuk aku. Dia tahu lebih. Kan?

Perlahan. Berlatih.

Mula membina dan merangka. Rezeki masing2 kan.

Siapa tahu?

Monday, July 04, 2011

tiba-tiba

bila benda atau peluang yang lammmmaaa sangat kita tunggu..n mungkin hampir ptus asa. dan lebih kepada biarlah..mungkin baek lagi jika aku merangka yang laen. yang lebih baek untuk aku mungkin.

tiba-tiba.

peluang tu muncul. tapi, aku xmampu fullfill, sbb aku xmampu sekarang.

sedih nye! xtau nk describe mcm mane, rase mcm kekuatan yg kumpul untuk planning sume yang laen tu, yg aku pujuk diri, tanam dlm diri..seakan goyah..huu.

huuu. nangis. walaupun, aku pon tak aku dpt atau tak.

tp, peluang untuk mencuba tu ada depan mata! n akan cuba buat yg terbaek!

hmm. nangis!

p/s:  anyone. please sponsor tiket balik Malaysia.

Friday, July 01, 2011

Update laju2

1. Kene saman! dang!
2. Besok nk g ooty, 3 hari 2 malam. ( toy train hillside yg SRK nyanyi chaiya2 tu)
3. Pening....tgh pk formula excel. Aku rasa mende ni senang. Tapi mcm kne amek mase nk study sume balik
4. Jap lagi balik keje, smntara tggu yg laen balik keje, da plan nk tgk karak sambil makan megi.
5. Rindu nak balik malaysia
6. PEning
7. Budak-budak kat cni degil. Rasa nk cepuk je sorg-sorg.
8. " I suke ckp dgn u, sbb u direct" kate SME di sini
9. Kasut oren kesayangan dah hampir terkopak d bahagian depan

Wednesday, June 29, 2011

Rasa

Rasa yang paling dalam..

Terpaling dalam..

.....speechless!

Monday, June 27, 2011

masih soal kerjaya

Selamat pagi.
Jam menunjuk kan tepat 4.09 pagi. Baru pulang kerja. Xla baru sgt pon, tp boleh la..penat jugak hari ni. sbb duk sebok kuar shopping siang tadi.

Tajuk shopping pagi tadi adelah :


Ray Ban untuk ayah

Ray ban ori kat sini murah ye, jadik mngambil peluang untuk membeli satu untuk ayah tersyang. Tp, kalau babah tamau, kakak pon boleh je pakai..ape kes? hahaha.

**gmbar xdek kat sni. nant x seprais! motiff? malas nk tgkap gmbr n letak sini. haha

- skang aku da nmpk kat mane keburukan dia bile teman serumah adelah kawan sekerja. (walau pun kami kat cni duk bilik asing2, tp aku dpt rase - as we meet almost all time) bile ko asek ngn org yg same, ko akan fall into ckp pasal kerje je. Which can make me sick on the other way round even kadang2 aku pon slip around jugak..yela, ko kuar ngn kawan2 ofis, pling2 tidak mesti ade ckp pasal ofis sikit kan...

And just for the latest update for now is....might be akan balik around 18 - 22 July..sbb rase nye abes dlm 17 tuh, tp cm nk merayap jap..." Escape to Agra - Taj Mahal visit!!" itu pon kalau plan jadik la, tp insha-allah..akan usaha kan untuk jadi!

n pasal keje..td d bangkit kan lagi...soal full assignment...sape nk jadi leader kat cni, stay in this branch~ hmm, kalau offer tinggi pon, aku mcm xrela kot. n kalau xdek pape offer menarik, lagi la aku xnk duk sni, naek pangkat ke..pon xmo jugak kalau kne assign kat cni..

aku pon ad pikir2 nk carik keje laen jugak balik dari sni, tp sorg lead ni mcm pujuk2 jugak, suh aku stay at least smp next year. Tgk cmne flow career progression. Kalau cm still x bergerak, xpe kot ntok pergi..hmm, aku bukan ape, kalau dpt kerje siang. ok la kot. ini, ko still assign malam..xlarat dah la. enuf kot. xmo dah...aku da bosannn~~~ tibe2 aku rase, aku nk keje bank! boleh x?

Friday, June 24, 2011

Kehidupann....

Orang kate...kalau nk belajar pasal kehidupan...datang India..
akan nampak mcm mane org struggle nk hidup.
perbezaan yg sgt melampau, kalau kaya tu, mmg kaya sgt.
or miskin yg melampau.
Bersyukur dgn ape yg ada sekarang.
Serius. Bersyukur la.
Kat sini, ko susah gle nk kene hire sbb sume org masing2 ade degree n master. sepah2. N kerja plak terhad dgn nisbah org yg wujud kat bumi india ni. n bile da d hire, ko buat perangai sket, sng2 je dia akan fire ko. Ramai lagi yg dying to work!
Sila la bersyukur dgn ape yg kita ada. huhu.

ps: g gym smp sakit2 badan. LOL

ps 2 : Orang kaya..kayuh basikal kat gym/rumah ntok buang lemak sbb lebih makan. n org susah kayuh basikal, peluh2 hanya untuk mencari sesuap mkn..ironi kan? huhu.

happy weekend! :)

Tuesday, June 14, 2011

keje x glamer

tajuk hari nie pasal kejer.
saye ni kejer x glamer pon. TEch support jeh.
Apela sgt. angkat2 call je. ala2 receptionist.
xpon. org kate. operator..
angkat2 tepon jeh. ade masalah? saya sedia membantu?
ok. tipu. kalau IT related aku tlong la. Kalau tnye aku plastic tong sampah nk dpt kat mane. itu mmg keji.
ko ingt aku join venture ngn makcik cleaner buat service?

Well, keje aku mmg bukan exec level pom. ala2 kuli je.
manager --> sebutan sile refer azim xpon razis, amed pon boleh.
manager apetah lagi. jauh skali.
kuli je pon...
siap ala2 bangla lagi kerja mlm. ahahaha. dang! coti malaysia pon aku x dpt tau! choi sungguh! haha


but well, learn a lot of thing. mostly on communication skill. tech skill. soft skill. how to handle peeps.
n kerje ni jugak la yg membawa aku ke mari.
yela, nk pegi sndri...byak plak duet ko..tiket flight je pon cmpur2 nk dkat 3k. itu pon low fair tau,
pastu duk hotel ni lagi...mahal kot...
xberpeluang rasa sume nie. n this is my first time travel abroad.

so, glamer ke xglamer ke..itu x jadi isu.
kalau anda rasa kerja ni xlayak dgn kelulusan anda.
yes, u may go.
n xperlu highlight mende tu. cause sume org pun ade kelulusan masing.
please show some respect.

rezeki org masing2. btw, exec ke, x exec ke, wont b issue la. yela, keje exec kan glamer sket. 
ahaha. siape xnk kalau org offer kan, tipu la kalau aku xnk.
but, dun spill all those things la.
hey! i'm still here la. working here. at the place where u talking bout.
dang! have some manner la macha!

ok dah! tido time. harap. mnde ni jadi pengajaran kt aku jugak. kot2 next time aku plak terlalai. tbe2 dpt offer job besar kan...trus ckp..ape kelas keje mcm nie. ahaha. tlong ketuk kpala aku laju2 time tu smbil bg link entry ni kat aku.

biasa la..manusia..tend to lupe. hari ni bermegah cakap...aku xkan buat nie, org tu teruk la buat mcm tu..tup2 sebulan lepas tu...eh, xpayah sebulan la...esok nye tuh..dia plak buat mnde yg dia sbut td.. takut kan jadi mcm tu...itu pon isu laen jugak tuh..pape pon, saling mengingatkan.. aku pon pnah je, tipu la x pernah.. and i bet sume org penah.. xbnyk pon sket la.. kalau x bermegah kat org pon, msti la bisik kat hati kecik sndri kan....kan.. n slepas tuh, terpulang pada persepsi sekeliling plak yg nk trime atau x...atau still ckp, and gaduh2 kan...

"eh, smlm ko ckp mcm nie, tp hari ni ko buat plak.." kata si A (bukan azim k, ko jgn nk perasan)

sdangkan..ko bleh agak yg homosapiens nie...mmg ade sejenis pnyakit lupe diri kadang2. well, enough said. nk terime pon bukan sng kan. susah jugak..tp ko pon ada akal nk pk.. jadik, same2 la renung kan. dan selamat beramal.


nk tido! bai!


Mix.

Tibe-tibe rasa semacam. Ya Allah. Rezeki tuhan masing2. Sabar ye. Bersyukur dengan apa ada nya. Setiap orang rezeki laen2. Tuhan tu Maha Kaya, Maha Adil, Maha Mendengar.

Tak tau mcm mane nk describe. too much. mix together. hmm.

main kayu tiga

hmm..
kalau pasangan anda maen kayu tiga...ape kate anda?? bukan konda kondi tu ye. ni main kayu tiga as in curang. ?? Ape kate surveyyyyy???

nak cite panjang lagi, tp, mase x mgijinkan....hari ni kene p office awal. setel claim. post courier sume resit g malaysia.. kang lewat kne tggl mcm smlm. dem! down gle. rase nk lari. n nk balik Malaysia time tu jugak! sbb kat sane, g keje nek kete sndri kan, pndai2 la budget. ni driver da tggu, lamabt dorg g jalan dlu, tggu driver laen...hish. lemak betul da ade driver sndri nie. balik malaysia nnt nk hire driver la. tbe2 xreti drive dah! LOL

eh, da lambat! asar pon belom lagi! hahahiiiiiiiiii. sini asar kul 3.44 ye rakan2. mari!


Monday, June 13, 2011

Jalan2 carik pasal~

Wuhuuu~ baru nk update! dang! ahaha. hjung minggu yg d penuhi dgn aktiviti jalan2.

start on saturday!

We start our journey after finish our lunch! lunch kat hotel jahhh...pastu trus amek kereta pegi UB city..not much from that city. Macam ala2 star hill xpon Pavi jeh..bnyak butik2 jeh. and we take our tea n snack there.

kueh2..d ptg hari

lpas tuh hujan la plakkk...gigih la lari2..sbb kami minum kat outdoor. hmm...da terpecah2. 2 org duk payung sane, 2 org duk payung cni...pastu lepas setel sume kami p central mall...betul ke name die ekh? hmm..lebih kurang la..then, kat sane, beli barang2 sket. air..and snek. buat mkn2 kat bilik. tp xla bli sgt pon. beli juice satu kotak (rase pelik) and snickers satu. huhu. cite mcm bnyk kan.

pastu kami p mkn plus lepak2 kat hard rock cafe...

ni air ape ye...lupe la name die, tp minum sket je. cannot go.
Lepas da abes mabuk2. g jalan2 kat MG road! tgk souvenir la konon. btw, smpat la sambar satu baju hard rock cafe. hoho. kat MG road tu, xbnyak yg bes. sbb bnyk kdai da tutup. Xsoshel sungguh tutup awal! huh~


Itu la hari sabtu..actually bnyk je in between yg xmasukkan. jumpe kuda yg d sangka keldai. ahaha. pastu, nek moto kcik tuh, pastu pasal building yg ade security punye door tu. tp, penat la. nk rest dlu. nnt update later la. okeeeyhhhh


Saturday, June 11, 2011

baru pulang!

BAru pulanG~~~

Phew~ penat! lot of pic n story! tapi kne tido dlu! damn tired!

ce teke ape name ni~
p/s: maaf ye buat awak tunggu~ huhu. (u know who u are)

LAlaiiii~~

Salam~ Selamat Siang!

PEninG2 jap...tido...bangun2 mandi..air panas terus, perasaan mcm Kne rebus..boleh? ahaha. pagi tadi, x terbangun ntok sarapan at 9! ade meeting ntok setel bil sbnr nye, hoho. Tangguh besok la gamak nye.

Ye adik2, tajuk dia lalai ye....

kesan itu terletak d kaki kaen ye adik2.
inila hasil dari kelalaian...ianya besar ok...da bawak baju kurung 2 helai. Memang serve ur rite la kan~

Kesimpulan dari cerita hari ini. Sile lebih berhati2. Sekian Terima kasih!

NAk kuar p jalan2 hari ini. Babai!

Thursday, June 09, 2011

Asyik2 KINLEY. Asyik2 KINLEY, Bosan sudeyh~

Salammmmm....................Selama hampir 5 hari kat sini..eh, baru 5 hari rupe nye. Nape rase mcm dah 2 minggu ekh? uhh...xpon 2 bulan..?? (eh, over kot 2 bulan..lempang mau?) ..betul. rase mcm da lame..huhu.

Da naek bosan dgn mknnn......ayokkk....(zaihan ade bawak bkalan megi 2 bungkus! Cis2. mnyesal xbawak megi! ) Tpi, zaihan ade offer smlm..baeklah. hujung minggu ini, akanku beli tipuware ( nk beli tupperware xmampu) dan akan ku gune kan sebaek nye untuk masak megi! yuhuuu...

Tadi dinner mkn...prawn manchuri ~ ngn chicken butter with gravy. dem! tertipuu... yg prawn tu mcm biase la..sbb da penah mkn. yang Chicken butter tu....dalam angan2 adelah spt ini :

sedap kaaannnn...

sekali....aku lupe diri..yang aku ni kat Indiaaaa~~~ maka..ape yg aku dpt adalah iniiiii........

mane butter die. mane? mane??
tipah tertipu okehhhh~~ d mane butter yg d janjikan itu...d manee...apesal tibe2 ade kari2an bagai...hancur luluh harapan~~ n balik2 tnye member indian, die ckp, die msak mende tu pakai butterrrr... apekah?? baek tulis chicken curry cook with butter!saje tau nk mempermainkan perasaaannnn~ iskk..

hmm..sakit perut sudah....huhu.. Ouh, motif entry ni adelah nk ckp pasal KINLEY itu!!!! tau x? tau x? KINLEY tu ape? sape dpt teke...saye bagi hadiah~ pakej penginapan 4hari 3 malam..kat HOTEL RADHAR REAGENT bersama SAYA. huhuiii~ bersame saye tu yg xley blah...ko ingt ko artiss??

..........ok d sebabkan encik NauNau akan meroyan kalau org laen yg mng contest ni, maka...terpaksa d trik balik... KINLEY tu sbnrnye adelah~~

banyakkk~ satu kagi tinggal kat opisss
Yeh, setiap hari~ lepas die kmas bilik. Akan letak satu botol. kat atas meja nie..kalau 2 bulan??  @_@ ~~~ yeh...ini la minuman setiap hari, setiap mase, d mane jua~~ hoho! n bli2 teh o ais ke..milo ke..xdapek la oii..ko ingt mamak kat khaleel ke. nescafe pon susah nk jumpe. ade teh susu yg depa duk distribute kat cafe. dorg kate terbaek..sbb gune fresh milk. tapi...susu ngn aku nie..mmg ade titik hitam sket. jadik, kasi chance kat org laen la minum, kang aku minum kang, abes plak...xsmpat org len minum..wakaka. Bongkak d situ! So, itu la peneman ke sane cni. Nk order2 air juice ke, xberani lagi, sbb yela, xtaw sumber air kan...air kan cni kne jage2 sket...sbb mostly air dia mmg xbersih. smp kat air paip pon ade taruk sign - cannot drink. n mmg xlalu kot nk minum. Nk gosok gigi pon payau semacam jeh...

So, tgk la..kot2 ley dpt juice in bottle ke..sbb pape pon, d galakkan amek air yg dari bottle trus yg d seal~ hmm.. so...mendapat la ko, dlu susah sgt nk minum air masak kan kat umah....haa...kat cni..minum la KINLEY tu smp kembung~ wuu...pasrah~~

 pape pon..da jumaattt! huhuiiii!!! I love friday!

Nora Elena!

Salam~ skang ni phenomena Nora Elena ekh? Xdek la ikut sgt, sbb biase tertengok cite nie sbb nk siap2 p keje kan... Tapi, cite nie mmg la mnyentuh perasaan jiwa sanubari...eceh2. sape la xsuke kalau laki romantika de amour mcm tu kan...

Terlepas? nk download? P kat link nie...

http://papankekunciku.blogspot.com/2011/05/free-download-slot-akasia-nora.html

Xpaham jugak care mendownload nye. TApi jumpe link2 tu...so, kongsi jela. Boleh x mcm tuh? xtry download lagi....tgk la kalau rajin. wuu~ *slalu nye x la kan...hahaha.

by the way, kalau dapat guy yg suweet mcm Seth tu, huhuii~ realiti nye? ehehe. Bersyukur dgn ape yg ade. ehehe.

Wednesday, June 08, 2011

Rezeki org lain2. kan?

Salam~ Selamat pagi.

Hari  nie. Menu kite...hahahaha..xabes2 pasal mkn. sekeh tau? dah..itu je yg boleh cite. kang cite pasal keje, xpaham plak kan..worklist..cases, open case, pending case. UNC path xlengkap. Server support sengal xreti tgk case betul2. haa...kan da stress ckp pasal keje...

Aah la...lately nie tengkuk asek saket2. adekah kerana stress yg melampau? serius kat area bahu mcm sakit2. mcm kalau duduk ngadap laptop 8 jam. hmm..mgkin jugak la...kalau kat sane ade gak gerak2. G sane la, cni la..ni, space kecik je kat cni, gerak2 pkai kusi je..da mcm cacat plak. duk roll2 kusi sane cni dlm ofis kat cni, sbb ofis kat cni, satu cubicle 4 org. ok la kot..wait until next week. Ok, resolution buat mase skang. pkai salon pas!

ANd berbalik pasal mkn td....aku mkn ghee rice and prawn manchuri~ ok la. sdap! cume dorg ade kasi bawang2 n timun2 skali...aku mkn ngn zaihan tadi. so, total harga adelah...246 Rupee.. Kne pkai cash. kedai mkn tu xterime Amex. Cis! pastu balik opis mulut bau bawang! euwww~~ naseb ade chewinggum! xxmo la mkn bawang lagi! sbnr nye, dorg ade bg refresher ni tiap kali lepas mkn..aku je yg xmo mkn..mcm pelik je, bentuk die kan....mcm tahi cicak, haha. teruk kan perangai! aku kalau bab describe mknn yg aku x suke ni, mmg juara. haha.. xcaye? nnt kalau berkesempatan, akan ku snap gmbr mnde tuh

by the way, tadi borak2 ngn balan, n qayyum n zaihan. Dorg ckp...this weekend nk g jalan2...nk g istana ape ekh...lupe name die..kalau tgk news hari nie, kat tmpat tu la yg ade gajah mngamuk! sorg rakyat india kne pijak ngn gajah nie. Mcm scary kan? nnt nk try gugel la. N then, dorg kate nk p mkn besar kat Hard Rock Cafe as Sabtu ni bday Balan!. so, we wait nnt kalau plan jadi, wa up gmbr kt cni or Fb k.


btw, sbnr nk cte pasal laen tadi, tp mata da layu.haha. nk tido dlu bubui! 

Tuesday, June 07, 2011

review hotel~

Asek cite mkn je kan post before ni? huhu. xdek modal la dah tu. meh, nk cite pasal hotel yg kami duduk nie. Presenting to you~~~~ Radha Reagent hotel!!!


abaikan baju tu...
ni la bilik hotel saye~~~ duk sorg je pon, bilik nk besar je, sblah katil tu bilik air kaca. Seksi hokeyhh! Tapi, baru find out ade tirai la ley trun kan...ekeke. lambat sket. 

gelap sket, baru romantik2. wahaha
 Ni kunun2 tmpt duduk la...padahal aku sorg je, buat ltak telekung, ngn sangkut tudung. hoho. bruk tol perangai~

sepah sket atas meja.

Ni plak tmpt wat2 keje, tmpt bercinta. hahaha. opz! 

abaikan pakcik kat bawah tu
Yang ni plak permandangan kat luar bilik. Ade swimming pool u....reti ke berenang? aahaha. celup2 kaki jela gamak nye...



 Penat la. nk tido! kecewa. Early Bird Break first xdek. Tulih dlm lif ade. Tipuuuu sungggguhhhhh~ menghancurkan harapan. Sob3. 



pape pon, bilik saye besau. sape nk dtg india. specifically bangalore, meh le tumpang bilik saye. hehe. bubui.

Tersepit kat lift?

hahaha...baru balik lunch nie....kat cni pkul 3 lebih kurang...releks2 jap, 3 lebih kang asar. 

By the way..tadik..lepas lunch nk naek bilik..g la kat lif...duk la sembang2 ngn si zaihan, x sedar pintu lif da terbukak, smpai la sorg org hotel ni tegur, "Miss, its open"..aku pon mcm gugup2 tbe2 d sape, just kate " Thanks." n trus nk mluru...skali, lif tu nk tertutup dah....i was like..ok2, tahan2..but then, lif tu xdek sensor..Cisss! trus laju die tutup..hampir tersepit jgak la d buat nye...org hotel tu trus tekan button nek ke atas tu balik. ahahaha...malu hokeyyhh! ish lift nie!

By the way, hari ni makan...corn rice fried. ngn Chicken 65! dan lemon fish with vegetables (name nk vogue sgt kan, padahal....sayur kobis msak ngn ikan je...rase msam2, taruk lemon kot) n etc2..buffet kan, jadik amek sket2. tp, mee die x bes! mee die rase laen, halus smcm je. da la saye penggemar sejati mee. haisyoo~  dan mcm biase, tiade cik kamera bersame. Ncik google mnjadi teman setia. ahaha.

Chicken 65 - sumber: ncik gugu
 Ni la die Chicken 65. sdap! n rase pedas2 sket. Zaihan kate pedas bnyk! tp aku rase xla bnyk pon. so-so la..by the way, kat cni, lauk2 die sgt bnyk berasaskan ayam...n daging --> kambing..n biri2. kambing sure xlarat..bau die cannot tahan. so, ayam jela aku sental hari2. Ikan pon sket. Susah nk jumpe seafood. n mmg xpernah dpt jumpe lagi! n kat cni meriah ngn beriani! mlm td mam beriani chicken dgn ayam 555. Pelik jugak. name sume nak number2. huhu. By the way..mlm tdi pon kongsi ngn zaihan, tu yg amek beriani tu. Aku ni xla penggemar nasi2 pelik nie. mkn nasi puteh je sudah. simple n sng. Plus sdap! ehehe.

By the way~ cni, setiap mlm hujan! n sgt sejuk! sejuk die laen mcm..mcm kat Cameron punye sjuk..baju sjuk xbawk plak! serve ur rite la! naseb ade cardigan. boleh la sket2. sbb Bangalore ni bukan cam new delhi. Mase kami transit tu, time boarding. rase kot kepanasan kat luar. 46 Celsius kot...gle~~ kwasan pon bnyk kontang je. huhu. Bersyukur la berada d bumi Malaysia.

By the way, enough from now~ nanti will update later k.


Daaa~~~~

Monday, June 06, 2011

First Day!

First day work in Bangalore Office. I was late! that sound not good at all right? hoho.

Well, wake up at 6am in morning in Bangalore time. then, keep awake until 2 pm, that definitely will make u super duper sleepy after right. Plus2 after you get your meal! By the way, the food were delicious. I love the chicken lolly pop the most! still didn't manage to snap pic while on lunch or dinner. cause always in hurry. and sumore my dear nikon was kept safely in security box inside my wardrobe. but is ok, got google. so, here is the chicken lolly pop!


credit to Google.
Seriously sedap! ehehe. by the way, back to my initial story, after my lunch...(slpas tahan lapar dari pkul 6 pg) got back to my room. n plan to lepak2 kjap. n i was fall asleep. but, already set the alarm as afraid i wasn't notice time already 3pm. But. not work! :( I was awake by the alarm, but i went back to sleep. =.=" ~ suppose we need to meet the driver at 3.30 at lobby. n the i wake up at 3.30! whoaa~ n heard all the voice in front of my room! dangg!!!! jump from katil! n get ready! it tooks about 10 min! yeah, thats my expertise! siap dgn sgt laju! n run towards them, n we left to office. Yadda..yadda..yaddaa~ btw, we have driver who took us to office and fetch us when we finished work. Manja kan? even worse! pintu pon die bukak n tutup kan...by the way...they so nicceee...seriously! huhu. well , with AMEX? who wont be nice rite? but indeed, they all nice people actually.

Btw, we have been introducing to 16 newbies that we will start teaching and coaching them next week. Well, would like to say...nervous! Among of them ad yg hold a MASTER in Tech, Engineering and ade course psychology! patut la psycho semcm jeh. ahaha. but then, mase intro myself tuh, bangga gak, dpt bg speech yg bek. ahaha. and ad cute guy jgak, muka mcm pelakon bollywood~ whoot2. hahaha. smpat plakkk....aahaha. bte, just look a glance jeh, xla lebih2, Bak kate ayah kamu...ingat2 la ncik yg kat Malaysia nie...haha. (slalu ingt ok)
 
n btw, they speak in Hindi tau. tadi mase masuk ofis, lepas kuar dari blik training, duk kat cubicle masing2, dgr dorg psang lagu n nyanyi2. Feeling2 mcm tgk cite hindustan pon ade. ekeke.

Tadi, smpat gk test phone ofis, tepon umah, Mama xsehat, actually, one whole famz kot. Cuaca kot. Ncik pon xberape nk sihat jugak, pape pon bnyk kan minum air la..

Well, got to rest now! Need to rest! Btw, they planned to buat simcard today, bnyk ok process die. nnt will update next post k! Since now. Off dlu!

Salam syg dari Bengaluru ~ (ouh..feeling gedik2 sket!) hahaha.

P/S : cik rumet. rindu awak jugak! hehe. TC love!







Sunday, June 05, 2011

Selamat tibe d destinasi!

Salam! Selamat pagi! Jam kat india baru pukul 6.30 pagi! Gile la semangat aku bangun pagi~ ekeke. tapi kat Malaysia da pkul 9 pagi, I guess...thats must be one of the reason kot!

By the way...after a very lonnnnggggg journey, finally we are here! Thank God! Our journey took about..14 hours++ i guess... Boading from KLIA around 8 AM Malaysia Time..take about 5 hours and a half to New Delhi before we fly to  Bengaluru afterward, YEah, the local name is Bengaluru instead of Bangalore! And at the New Delhi airport, we kind of stuck! the airport was damn large! Seriously damn large!





ni mase turun2 je dari balai ketibaan~ ape plik bnar aku ckp nie...time kat cni mcm blur2 jugak. huhu..but then, suhu kat cni panas tau! mencecah 46 darjah celcius~ huuu....n sgt dahaga!

by  the way~ will update later. for now kami da smpai...nk p mandi sat...n lapar juge~ n semalam tepon mama, mama da tido...haih. need call mama back~~



see yaa!!!

p/s: dear love. Miss you! :)




Saturday, June 04, 2011

bakal bertolak.

Selamat tinggal Malaysia....


Hai Bangalore! hope u will be nice to me! especially to my tummy! :p

Wednesday, May 11, 2011

terasa mahu....

Salam! 

Saat ini....terasa.....nak p main ini!!!!

wohooo!!!!     

p/s  : da anta quotation pon kat Nasir. Tanye harga n masa! wohoo! (tapi itu rafting la..not kayak..but then, still sukan air ekstrem!) Jom! ade bran x??

lagi satu......terasa mahu.....

yeay! sopink manyakkkk2
 yeay! nak sopink mnyak2 barang! jom la teman...pleaseee........nnt saye blanje mkn lunch ok? btw. kne save duet ntok Visa! da mintak duet dah. =.=" haiss. cmne nie?

Tuesday, May 10, 2011

kerja susah. xkerja pon susah.

Kadang2, gaji 4-5 ribu pon, kalau kepuasan bekerja tu takde, tak gune jugak kan?

Aku pon tgh pening2 lalat pk. Ape sebenar nye yang aku suke nie.

Nak masuk education line? atas dasar minat atau sbb pk..keje senang..keje siang. ngajar je..(sape kate mngajar senang wehhh....mcm2 ragam, kesabaran tu kne tggi...yang paling penting..passion ko nk mngajar n mnyampai kan kat org...percaya x? ape yang kita sampaikan dari hati..insya-allah akan sampai kat hati..so, dari hati ke nk masuk education line??

teruskan dalam.....

Techinal line --> jump into network? (initially ape yg aku pk..tp, babah dah remind..tu keje yg mmg 24/7 ko kne standby..penah pk if you have family?)

or...perhaps in...

Management or human resource?? --> no idea how was it....


so...nk jadik ape nie?

suri rumah je boleh x???urghh~

jadi baby pon ley penin? hehe..
p/s: tgh usha2 TM nie...banyak sgt vacancy!

Sunday, May 08, 2011

Selamat hari lahir!

Selamat ulang tahun untuk aku!

Usia bertambah. Apa pulak yang bertambah untuk diri aku sendri? berbanding ketika usia aku sebelum ini? Fikir2 kan lah.

***

Kadang2 kita lebih mesra dengan strangers berbanding our own blood kan? Do you agree with me? Please say you do! kadang2 kite tend untuk lebih telus dan cepat marah dengan our own siblings compare dgn our friends or someone who we never know kan? lebih kita x kenal dengan orang tu, lebih bersopan la kita depan org tu. isn't it? Ke cuma aku yang perasan lebih?

And out of thousand people yang wish selamat hari ibu kat facebook. I wonder, if they really tell to their mother directly who are at home with them? Hmm. I just wonder. No offense. Sebab aku pon x wish. Seingat aku la. Why? Sebab aku takde mood or kecik hati? Maybe..bukan aku segan or ape ke, sumpah! I just dun feel to wish. Can i said so? Ouh..i just say it right? before this, i even text and call my mum.

It is because she not wish my birthday? Or remember when my birthday was? No. Ok. I'm deny it. Whatever! That does not mean anything right?

Some one text me. "Jangan sama kan kasih sayang tu dgn wish birthday. he sure, they  love me." Berderai air mata aku baca that message. YEah, i know. But, can they show me, a little or maybe a tiny? i didn't wish for a present...just a simple wish that show that.."hey, i remember today is your special day!"

Adakah salah untuk aku berkecik hati? *nangis*










Friday, April 15, 2011

Past.

MAaf.

Kau hanya sebahagian dari masa silam aku.

Hanya..

Bukan aku tidak berterima kasih untuk masa lalu kita itu.

Cuma.

Obviously. Kita xmgkin jadi seperti dulu. Sebab aku bukan lagi aku yang dulu.

Harap kau mengerti. dan benar. Aku gembira dengan apa ada nya pada aku kini. Sungguh! :)

Thursday, April 07, 2011

Things get better i guess.

Salam hari khamis.

Dear diary, i guess. Things get better today. At least i'm not just sleep for the whole day. Like what i have done for past 2-3 days. Reached home around 7 AM then, siap2 tido. Bangun around 2-3PM and continue tido back until 6 PM. Well, can't resist. Feel damn tired. But today, managed to wake up around 2.30 PM then, stay awake until now. about 6 PM. But sure i'll die tonight! Sumore got client visit today and tomorrow! n SME's keep telling me, you are one of the best candidate. Should perform the best in front of our client. Haha. Dem! I'm bot nervous when it come to face to face! So, Beth Hill from Houston will be here! n also others from Manilla. Cool. Chill. :) You can do it! The most important note from them to me is: " Please not wearing ur slipers to work! No jeans! Dress properly! And don't make noise!" haha. Am i that chaos at office? Well. Sometimes. When i'm start bored facing all the cases in remedy, i'll start walking around and "kacauing people" haha. Tarik2 kerusi.  Buli2 orang. Well, thats me. Real me. What to do? hehe.

Hmm, planning to get a new job. My frens also offering me another job. Software engineer. Well, i would love to. But, still terikat with that bisness trip. Sabar2. And others also offer, another company. Network analyst. My god! that one...sgt menggoda. Cause it my specialist! But, the working hours sgt craps! 2 hari keje, 2 hari cuti. and totally akan keje around 3/4 hari je seminggu. Tapi 12 jam la keje nye. =.=" biase la. Network post mmg rata2 mcm tu. N you'll be following shift arrangement. Let say if you punye schedule fall on weekend, you need to come for work! which i hate most! Need rest on weekend! N time with families. So, i need normal working hours please.

Pape pon, lets wait until finishing the bisness trip first! Then, kat sane maybe ley pk wats next kan? Ourite! Till then, jom lunch+dinner+breakfast. When i work at nite. Baru perasan, i only ate once in a day! selebih nye..junk food! my gosh! Ok. Bai!



Wednesday, April 06, 2011

Hari 3

Hari 3.

Aku rasa sangat LEMAH. Xpernah badan rasa LEMAH sebegini.

Mungkin kerana "soul" aku turut LEMAH?

Tuhan, kuatkan aku.

Please.

Neutral?

Perasaan tika ini. Neutral.

Even aku rasa. Macam banyak jugak benda yang melanda. Aku rasa, sampai satu masa, aku jadi ignorant. Dengan harapan. Everything will be just fine. Sabar, Insya-allah. Sabar.

Adakah aku bersabar. atau aku sedang redha. atau aku berputus asa sebenarnya?

Aku pon keliru jugak. Ape pon, tibe2 aku rasa. Cepat la terbang! aku mahu environment baru seketika.

Kadang2. Terasa lebih aman dan nyaman jika kita berada di sekeliling strangers. Sebab mmg kita tahu kita tak di kisah kan kan? Berbanding jika kita berada di sekitar orang yang di kenali. di sayangi. Tapi kadang2 keberadaan itu seperti tiada. Pasrah kah aku?

Tuesday, April 05, 2011

Penat.

Untuk kesekian kali nya. Aku mengeluh. Untuk apa yang aku ada. Pada saat dan waktu ini.

Teruk kan? Well, at some point. aku rasa. aku perlu akhiri semua nie.

Atau aku perlu terus bertahan untuk sedikit masa lagi?

Sedikit lagi. --> Pujuk hati sendiri.

p/s: Janganlah delay lagi! Aku benci sungguh la. =.=" 




Sunday, April 03, 2011

Si rama-rama Cantik

Cik Rama-rama tgh bercinta. :)

Lokasi : Air Terjun Sungai Gabai
Tarikh :  27 March 2011
Dengan menggunakan kamera Lumix si Rara (bukan nama sebenar) 

*tbe2 rase menyesal x bawa Ncik d90 bersame. Ouh sorry syg, i pegi mandi sungai, malas nk jaga u nant. Jadi i tggal u kat rumah je, next time i'll bring u along with me k. :)

p/s: saye tipo, xtido lagi. Skarang da 3.39 AM. Kali ni saye btol2 nk tido. Bai!

I Love youuu~~

Baru lepas selesai menonton ABPBH 2010. Sam tu sgt cute kan? ahaha. xley blah.

I love you --> Gaya Sam ckp. agak2 dia ckp the same way ke ngn awek dia? =.=" perlu ke fkir bnda tuh?

By the way, besok da start masuk keje malam balik, after almost 2 month aku keje siang. Well, aku pon x tau sampai bila nk bertahan macam nie. Keje shift time. Well. Macam nk go for the tawaran dari Irfan tu. Well, at least. it secure me in other side. Which is, normal working hours, and normal working days la. But, the thing i hate most is...bersesak masuk KL! Demit! Benda paling nk elak. Dengan aku yg mmg sgt berbakat dalam bidang menyesatkan diri kalau aku masuk KL ni dgn drive kete sendri. Aduh! But, enough said, aku pon kene pegi india for businness trip tu kan, yang entah bila-entah jadi atau tidak tu. But, at least, aku dah dpt passport free for 2 years la kan, lepas la aku g Bali next year. So, sah2 la vacancy ntok iPerintis Petronas tuh aku kne tolak ke tepi sbb they need people around May/June. Haish..kerja susah, x kerja susah. Ape la nak jadi entah. 

****Sgt terganggu dengan bunyian yang entah aku xtau bunyi ape*****
bunyi tu yg pasti, adalah bunyi binatang. Mungkin serangga. Tapi sgt kuat, nk bukak pintu, takut la pulak, sat g die masuk dlm ke, terbang2 ke. Aku ni dah la penggeli benda2 mcm nie. Kalau lipas2 tu, kalau takat dia nk lari2 kt lantai aku bleh tahan lagi, jangan dia start terbang2 nie, aku xley blah.

Any how, one of my friends da selamat pon bertunang. Sweet sgt dgn berbaju kurung kelabu - bunga2 pink kecil2. Sweet sgt. One step to marriage life! Ouh my gosh! you make me feel i'm big girl now! Am i ready for all that? Phew~ Big question with the full question mark surrounded in my head! Maybe...the best answer for now. Lets time decide! :) May end up with the happy ending!

 Jam pon da menunjukkan pukul 1.06 AM. Tido la! Selamat malam. :)

MAsiH aKu.

Salam alaik.

Sudah tukar link baru.

Baru letak header. For the first time in my life selama berblogger ni. Ni la first time letak header.

Aku tak penah rasa yang aku berblog sebab nk duit. Nak popular jauh sekali. Sebab itu bukan diri aku. Aku cuma mahu berkongsi apa yang aku rasa. Melontarkan apa yang terbenak di hati. Tanpa siapa judge kenapa aku perlu berkata begitu dan begini. Sebab ini kawasan aku. --> Gila bongkak. Haha. 

Apa pun, aku harap. Aku rajin kembali berblog. Kenapa aku jadi malas? Sebab mungkin aku da ada tempat lain nk share. Obvious gile kot, aku akan update blog. Bila aku rasa lonely. Gila hampagas sungguh! Okeh, akan cube dan berusaha untuk rajin mengupdate.

Voila!~ 







Thursday, January 27, 2011

moga cepat sembuh

salam semua.

kepala ting tong. lately, xtaw knape susah sgt nk dpt tidur yg betul2 ckup. dlm kul 3-4 lebih da xley tido. bahana sungguh aiih. sakit kepala d buat nye, bukan x mencube, tapi da abes guling berpuluh2 darjah. hmm, tadi p hospital. lawat officemate..admitted cause hmm..nk ckp cmne sakit die nie..ade macm lump or benjolan yg mnyebabkan die terpaksa d bedah hari ni. sian beliau nie. bak kate budak sebelah meja aku, jatuh d timpe tangga d langgar lori. sian kan?

kisah nye bile pagi semlm..die mistakenly g update information die through email yg die dpt dari maybank. kunun nye nk ketatkan security bagai..but then, maybank da penah kuar statement. xkan ada email yg akan d hantar regarding to any update. Tapi, bak kate org kan, mende nk jadi..n kami2 ni pon, org IT kot which is suppose lagi aware la..by tgk the link..http instead of https..da sah phishing kan kat ctu...well, enough said. she turn out pegi update, n the best part is ade sms lagi anta notification bout this and bg TAC suh key in. Well, ak smpat la tgk sms TAC tu, tp betul jugak, b4 nie penah belek ke betul2 sms tu mcm mane, tp dari ak tgk td, nmpk cm sms tipu la..but then die generate kot number yg mcm default jugak. pandai sungguh hacker tuh. n die pon gi la enter TAC number nie kat maybank website. so, die dpt notification, supaya jgn login within one hour cause cam tgh updating la kunun nye. But within bape minit, dpt notification, RM XXX amount da d pindahkan ke third party. die yg plik, trus login n check and which is true mmg xdek dah duet die kat bank. well, try call maybank, n sah kan transfer da d buat. n nk trace pon xdpt cause die transfer ke account luar negara, which take bape second jeh. Xley watpe la. hangus gitu jela. So, maybank just block account die. no transaction allow. kire beku la. then, die kne buat account laen. naseb la gaji masuk hari nie, kalau x..lebur la gaji bulan nie...haih..org skang..mcm2 die ley buat. lagi2 dgn kemudahan tech skang nie. So, yg sgt selalu pkai online banking tuh. sile lebih berhati2. double check everytime nk buat any transaction. makesure it is secure channel. Berbalik pada kes kawan ak nie, report da d buat, but no action can be taken la kan, susah kot nk trace. but there must be a way! it just like...kne carik hackers yg lagi bagus la kan. but then, i believe this is not the first issue kan, msti da berpuluh, malah mungkin beratus, tp no prevention taken? itu yg kami debatkan td mase kat hospital. Tp, xley nk salah kan pihak bank jugak, teknologi ni berkembang dgn sgt2 pantas. hari ni ko cipta antivirus mcm nie, besok ko da ley dpt virus yg antivirus ni xley counter. normal beb. Jadik, tanggungjawab nie jatuh pada user mcm kite, bijak menggunakan tech supaya kite x d perbodohkan oleh tech. So, for the safer way, gune la cara convensional. g jela bank tuh, kalau nk selamat sgt kan. tp, kat atm machine pon, ad khabar angin yg ad atm machine yg taruk keylogger! menarik x? agk2 tgk papan nk tekan tu tebal smacam je, hati2 le. ntok bukan IT people...key logger adelah sejenis application yg akan trace sume mende yg ko taip/hit kat papan kekunci tu. All the key stroke will be copied to them. ulangan. ALL ok. let say ko masuk number pin ko. di read balik ap yg ko masukkan. so, reflect account mane. so, x ke sng nk mencuri?nk replicate kad bank pon..sure boleh punye la. so, keep your bank card wisely dear friends. skang nie fraud nie kat mane2 je ad. bersepah. so, be caution!

tibe2 panjang plak ak menaip. btw. skang musim monsun tibe lagi. hujan tibe2 tu perkara biase. tgk drama feeling lebih pon ley hujan tbe2. haha. so, i'm a bit fragile now. handle with care. :p

eh, issue sebenar nye pasal entry ni adelah nk ckp...Zaihan! cepat sembuh! tadi die operate kul 2 ptg. sian sorg2 kat spital, family kat perak. btw. sile cepat sembuh, masuk opis cepat. bosan la ko xdek kat sebelah ak. n be more careful next time when do online banking.

ok. bai!

Wednesday, January 26, 2011

kehidupan.

salam.

Kalau bercakap tentang kehidupan, xkan ada siapa nk pernah kalah. masing2 akan sibuk canang. aku dlu mcm nie, susah mcm nie, susah mcm tu, tp still ley survive. laen org, laen ragam. susah senang kita xsame. xkan pernah same. mungkin tahap sng aku, adelah tahap susah ko. setiap org tu d duga berbeza. kan?

tibe2 aku jadi takut.

btw. smlm kat ofis tibe aku rase x ikhlas. tbe2 jeh. buat keje rase mcm nk rebel. it happen for the last 2 hours. rase cm ngs pon ad. dalam hati duk berzikir, asal la rase xikhlas ni. rasa x puas hati dgn org sekeliling. puas dah ak rebel balik. ingtkan diri. buat keje kne ikhlas, kalau xikhlas, kite akan rasa berat, kite akan rasa benci, so lagi susah nk siapkan tugas tu, n yg pling truk mende yg kite hasilkan xde kualiti. sat lagi, problem mcm nie, ley selesai dlm 5 minit, sbb otak duk pk laen, drag jadik 20 mnit. ape kejadah nye. conflict sungguh!

sungguh aku cube! harap mlm ni perasaan sebal itu x dtg lagi. pegi jauh2. penat tau!

Tuesday, January 25, 2011

live from office

salam.

ok. fine. i guess..no one from my office actually find out bout this blog..and this blog also looks like..dead! uhh. so sadd...no mood to update. no passion (eceh..terkenan kat opis le nie. skang kat opis..English pleasee...if not. 20 sen!) cehh.. n u know what...encik tersebut...sgt active blogging skang. kagum! (mata bersinar2. i have no magic hand anymore..sob3)..btw, i'm talking bout encik ini ----> Encik X (sile la lawat blog die..ley naek kan rating. saye sdg membodek awak nie. nk prosperityyyyyyyyyy ayam k)

okies. enuf! btw...currently the news spread here.

masuk2 je ofis hari isnin..tampal sana sni. H1N1 precaution! i was like..apekah...? then, masuk2 kat entrance see the sanitizer and wet tissue at every door entrance! O_o..n that day..when i came in..tbe2. gigi berdarah..takut kan. ad relation ker? uhh

....

without any reason. feel like to terminate this blog. mm. still thinking. :

Monday, January 10, 2011

catatan lama

hai..
it's quite a long since i post the last post.
yeah..a lot of update about myself.
improvement. ok, it that should be called as improvement?
ok..alhamdulillah..saya sudah ada kereta sendiri.
hasil duet sendiri. kadang2 mcm x percaya. saye sudah besar!
bak kata abg sulung yg teman masa amek kereta..
"wa, dlu ko kecik je, maen2 sane cni, skang tgk..name ko da ad atas kertas yg d panggil geran kereta"
haha. terharu plak. ok, i'm big girl now!
btw, sebig2 girl pon, mase nk amek kete that day, abg still bawak escort die, which is abg ejad cause risau aku pandu sorg2 dlm keadaan mngantuk, baru balik keje pg tuh, then run g senawang amek kete.
Beli kete xmo plak dekat2 kan. :p

ok, enuf bout that car. then. after 2 days i got my own car..i joined the KRU reunion!
well, sgt super duper happy kot. dapat kumpul sume2 org.
even though masing2 sume da keje, dpt luangkan masa ntok bersame,
x d nafikan dlm masa bersame, sedikit sebanyak ade perbezaan jugak dari yg dlu. well, people change. yes, people do change. but, ad jugak yg x berubah. masih d takat yg begitu. masih. ap2 pon sume bes! dan permulaan tahun ini d sambut bersama rakan2 tersayang. setiap sorg ak sayang. sayang sgt! :) even aku rase, perkenalan agk singkat jugak. dgn rumet ak sendri, si puput tuh. dgn si azim sengal tuh, razis - amed..n sume2 tuh..tp jangka masa perkenalan tu bukan ukuran kemesraan kan?

then, mula balik bekerje. flow yg same. pegi keje, balik keje. ok, need to target something. ok. boleh x, kalau nk kumpul duet nk beli flat screen tv..ngn...wii..!! melampau x? haha. sbb mase g mid that day rase mcm cool gile wii tersebut! ntah bile nk maen xtaw la..tp rase cm life gile kalau maen dgn wii tuh.............coollllll abes kaaannnnnnnn??

ok. bukan tuh sbnr nye ak nk taip. bnyk sgt mende yg terlintas kat fkiran nie. cis2. waktu odw balik dari ofis tadi, mcm2 la dah pk, but then..when come here, sume cm terbang ke mane2 ntah. hmm, tbe2 i prefer my old blog which is friendster blog la..sbb ak rase lebih privacy. which is..xdek follower, xdek la ramai2 nk komen. nk link2. which is sbnr nye ad jeh, n boleh je kan..it just, time tuh xtaw. n sbnr nye boleh je nk remove sume2 link anf all the follower stuff and remove the ability to comment kan. it your choice kan. well, it just the feeling nk menulis tu laen kot. padahal kalau kt fs lagi la..once you update, sume friend kot dpt email. apekaahhh? huhu. btw, once again..it your feeling la..nk privacy2, bukak diary sendri la..caauusee i believe, once u put up something on the internet...there will be no more secret..no more! ko sorok la cmne pon, taruk la password pnjg mane pon, complex mane pon...trust me, there are always a way to hack it! so, for fun jeh, boleh la..nk lebih2..better...use the konvensional way..which is..surat2..ala2 zaman tuk kaduk tuh. btw..u know what..menulis is one of therapy jugak..u just write everything yg terlintas at your mind that moment. everything! xpayah tapis2 on one paper. and after finish it. boleh je koyak n buang. kalau nk simpan boleh jugak, buat hiburan mase bosan2. btw da mnyimpang jauh dari tujuan asal nk citer pasal sesuatu yg i x berape nk like nie. haiss...pape pon, kalau rajin, next entry la. okies. salam~