Tuesday, June 14, 2011

keje x glamer

tajuk hari nie pasal kejer.
saye ni kejer x glamer pon. TEch support jeh.
Apela sgt. angkat2 call je. ala2 receptionist.
xpon. org kate. operator..
angkat2 tepon jeh. ade masalah? saya sedia membantu?
ok. tipu. kalau IT related aku tlong la. Kalau tnye aku plastic tong sampah nk dpt kat mane. itu mmg keji.
ko ingt aku join venture ngn makcik cleaner buat service?

Well, keje aku mmg bukan exec level pom. ala2 kuli je.
manager --> sebutan sile refer azim xpon razis, amed pon boleh.
manager apetah lagi. jauh skali.
kuli je pon...
siap ala2 bangla lagi kerja mlm. ahahaha. dang! coti malaysia pon aku x dpt tau! choi sungguh! haha


but well, learn a lot of thing. mostly on communication skill. tech skill. soft skill. how to handle peeps.
n kerje ni jugak la yg membawa aku ke mari.
yela, nk pegi sndri...byak plak duet ko..tiket flight je pon cmpur2 nk dkat 3k. itu pon low fair tau,
pastu duk hotel ni lagi...mahal kot...
xberpeluang rasa sume nie. n this is my first time travel abroad.

so, glamer ke xglamer ke..itu x jadi isu.
kalau anda rasa kerja ni xlayak dgn kelulusan anda.
yes, u may go.
n xperlu highlight mende tu. cause sume org pun ade kelulusan masing.
please show some respect.

rezeki org masing2. btw, exec ke, x exec ke, wont b issue la. yela, keje exec kan glamer sket. 
ahaha. siape xnk kalau org offer kan, tipu la kalau aku xnk.
but, dun spill all those things la.
hey! i'm still here la. working here. at the place where u talking bout.
dang! have some manner la macha!

ok dah! tido time. harap. mnde ni jadi pengajaran kt aku jugak. kot2 next time aku plak terlalai. tbe2 dpt offer job besar kan...trus ckp..ape kelas keje mcm nie. ahaha. tlong ketuk kpala aku laju2 time tu smbil bg link entry ni kat aku.

biasa la..manusia..tend to lupe. hari ni bermegah cakap...aku xkan buat nie, org tu teruk la buat mcm tu..tup2 sebulan lepas tu...eh, xpayah sebulan la...esok nye tuh..dia plak buat mnde yg dia sbut td.. takut kan jadi mcm tu...itu pon isu laen jugak tuh..pape pon, saling mengingatkan.. aku pon pnah je, tipu la x pernah.. and i bet sume org penah.. xbnyk pon sket la.. kalau x bermegah kat org pon, msti la bisik kat hati kecik sndri kan....kan.. n slepas tuh, terpulang pada persepsi sekeliling plak yg nk trime atau x...atau still ckp, and gaduh2 kan...

"eh, smlm ko ckp mcm nie, tp hari ni ko buat plak.." kata si A (bukan azim k, ko jgn nk perasan)

sdangkan..ko bleh agak yg homosapiens nie...mmg ade sejenis pnyakit lupe diri kadang2. well, enough said. nk terime pon bukan sng kan. susah jugak..tp ko pon ada akal nk pk.. jadik, same2 la renung kan. dan selamat beramal.


nk tido! bai!


3 comments:

miss puteri said...

nie pun bercerita laju2 jugak.. glemer lah dapat pi india! kita pi ladang2 jeh.hee... lama salwa tak taip panjang2 nie..hee.. btw topik yang menarik! stuju!

iPai said...

heh .. orang kate tido balik, dia g update blog plak .. haiya ..

azim1706 said...

beb!ko kot ye pon rendu aku,,xkn smpai mention name aku 2x lam 1 post?hahaha