Friday, September 30, 2011

#Day 2

Salam.


Okeh, tbe2 segan bile bace balik previous entry. Haha. X cool langsung! ingtkan da lame x update blog, xdek reader dah. Tu yang tanpa segan silu menaip mgikut rasa hati tu. Rasa mcm lama dah x menaip sebegitu emosi dan jujur. Well, seblum ni kan aktif mase Friendster blog dlu. menulis tanpa spesifikasi dan tanpa memikirkan org laen adelah sesuatu yg menyeronok kan..serius..mcm tagline " ini blog aku, jadi aku punye suke la nk tulis ape"

Tapi sejujurnye, kadang2 setengah2 benda tu lebih manis kalau kite simpan sendri2. Bukan ley caye sgt kan tenet ni..semua nya d hujung jari skang. Tambah2 lagi dgn smartphone, tab, ipad sume da canggih2. tgh berak pon ley balas status update member2. ape dehal..

Ok, fine aku dah melalut. sebnar nye nk ckp pasal menulis dgn jujur tu, xla ckp aku tulis skang or before2 ni x jujur. It just, bile kite taip tu, kne pk ape effect dia pada org2 sekeliling. Lain la kalau takat tulis pasal peribadi sndri, itu ikut suke kau la kan, tapi bile ko ckp pasal org laen, lagi2 jadi juri x berbayar, mmg lagi la terbaek kan..so, sndri kne beringat la kan. well, bak kate org tua2, kerana mulut badan binasa...

n speaking bout the tech device skang ni...i have eager to buy one la..but really can't decide which one yg nk beli...n sbnr nye, knape aku nk beli..mgkin itu soalan pertama yang patut aku tuju kan pada diri...

1. Laptop kini dah nazak.. ( tapi bile terdetik nk bli mnde baru, laptop ni trus behave..mcm tau2 je kan)
2. I want something handy n sng d bawa ke mane2
3. I want internet at my finger tips only!

so....ape pilihan yang bermain d fikiran?

huhui~~ mcm semartttt
how about smartphone?? pon boleh dpt internet jugak kannnn
ni Amazon baru je lancarkan...dengar2, dia tawarkan dgn harga yg jauh murah..around 6 hundred plus2 ok..gune platform android kalau x salah aku. n nmpk cm smooth jugak.

tadi kat opis, main si Kelvin nye galaxy tab 10.1 ni...smooth jugak, n interface pon cntik. platform android. harga dlm 1.6 k for 3G n wifi. p/s: Kelvin tu supervisor kat opis.
hmm..how about another new laptop??? semart gak, da tgk da hari tu satu...



So.....what your says??

Hmm..skang ni baru start main kutu ngn mokcik2 kat kawasan umah ni, monthly 100. Agak2, dpt duet kutu nnt baru bli menatang ni ok x?

p/s : Hari ni dpt skype ngn dia. mood : happy!


p/s : tertido dlm training *CEPT class! hate that class so much! n need to take 4 different set of exam after this in regards to CEPT thingy.


Glossary
- CEPT - g google sndri! ahaha. ( Kat malaysia kite known as MUET, kat U.S they called CEPT )

2 comments:

miss puteri said...

ipad 2 n galaxy tab! memilih tanpa sebab yg kukuh.hahak sebab suke, screen besar. tgok gambar puas. hihi. boleh gitu? Good luck for ur coming exam dear! jgn tetido2 lagi..hee....

iPai said...

hee .. hepinya mood dia .. uhuhu

betul laa cakap put .. pilih yg suka je kot .. sebab masing2 ada pro n cons