Thursday, September 29, 2011

# Day 1 - I think I miss u

To awak.

Beberapa hari sebelum awak berangkat, saye buat2 cool je. Jauh di dasar hati, sumpah saya tau saya bakal rindu awak.

Malam sebelum awak berangkat, awak phone saya, inform flight awak besok pkul 11 pagi. Sumpah hati saya bergetar hebat. betul ke awak jadi pegi ni? ke saya mimpi?

Pertama kali saya drive pegi ofis jam 5 pagi yang saya x mengantok langsung, malah spnjang perjalanan, hati meronta2 bila nmpk signboard ke KLIA. patut saya ponteng atau pegi keje? tapi, saya akur pada minda dan trus masuk opis

Jam 6 pagi, saya masuk keje, awak dlm perjalan ke KLIA. saya lupe password login ID untuk pertama kalinya selepas saya gune password yang sama selama SETAHUN! parah!

saya cube buat2 cool. smp awak call saye sblum awak berlepas. suara saya dah bergetar, spt yg saya ckp pada awak, " mungkin kita xptut ckp bnyk atau....akan hujan nnt!"

Jam 11 pagi awak bertolak. Mata saya berkaca-kaca.. tapi saya masih berlagak cool, tapi sumpah, dlm hati dah bnjir.

hampir 24 jam awak xresponse untuk semua email dan sms saye, sehingga pagi tadi, dgn sms ringkas awak menyatakan bahawa awak selamat smp setelah tersangkut 8 jam d imegresen Saudi. hati saya Riang hati mcm mng loteri!!

Awak, jaga diri kat tempat orang.

Motif panjang2 ni adelah untuk bagi tau, saya rindu kat awak. ini semua apa yang saya rasa.saya rasa, saya Xmampu ckp sume ni depan2 dgn awak. Biar awak paksa saya seribu kali pon, saya xmungkin akan ckp dengan ikhlas nnt.

Awak, saya mungkin x reti ckp bunga2. Xreti ckp sweet2. Tapi, inilah saya. just simple of me. Truly, Saya rindu awak.

p/s : D hujung2 doa kita selepas solat, tlong mintak Dia kuat kan hubungan kita. Ini masa terbaek untuk kita sama2 perbaiki diri dan muhasabah. jujur.... Cinta Dia lebih utama. Rindu Dia lebih utama. Mungkin ada baek nya, buat masa kini, saya salur kan rindu dan cinta kita pada Dia agar bertambah kekuatan hubungan kita.


From Saya.


3 comments:

azim1706 said...

nice beb!as a good good fren,,i'll pray for both of u!chill salwa n naufal!^^

kiah said...

:) comel. dan sweet. dan comel lg. dan sweet lagi.. semoge kak sal dan abg naufal kuat jodohnye. ameen.

iPai said...

thanx azim n kiah

dear, u r so sweat ... tak sangka plak awak cenggitu ..

sama2lah kita kuat k .. jg diri baik2