Thursday, July 07, 2011

Pandai pergi pasar salah satu ciri lelaki idaman ?

Salam~

Post terhasil lepas melawat blog incek ipai. Sebab dia buat post pasal tu, tertarik nk mngulas dgn lebih lanjut! hehee... Pandai pergi pasar salah satu ciri lelaki idaman ?

sumber gambar : google
Well, tak d nafikan, kalau lelaki pandai pegi pasar, merupakan satu advantage or value added! Sape x suke kalau buah hati or hubby-to-be pandai pegi pasar kan? boleh meringankan beban. Nanti sng, kalau nk masak2, barang kurang..."Yang, daun kunyit xdela, tlong pegi kedai beli jap"..Daun kunyit je kan, xkan nk hangkut bini jugak p kdai..org tu duk sebok nk merendang kat dapur tu.

Tapi ikut logic jugak, g jela kedai tu, mintak kat pakcik kedai tu, tapi ade jugak jnis ego melangit sket. Xmo tnye..Based on my exp. Haha

Kisah nye, aku nk masak kailan ikan masin. Ikan masin xdak. So, suh la abg sulung g kdai bli ikan masin, kan gune ikan masin pack tu. Ikan masin tenggiri, dia duk tnye mcm mane bentuk sume ni, pastu da describe sume, n ckp kat dia, kalau xtau ckp je ngn org kdai tu...pastu dia dgn konfiden nye, "abg tau la!"...Sekali...balik2...dia bawak mende ni.

.
.
.
.
sumber : google jugak.
 Ini bukan ikan masin tenggiri ye kawan2. ini name dia lobak masin~ yang org slalu taruk dlm mee sup ke, ikan kukus ke. Pastu...da salah beli. Suh g kedai balik beli ikan masin..tak mo dah..adei... =__="

 So, kesimpulan nya....pandai pegi pasar tu turut tersenarai dalam ciri lelaki idaman saya. Hehehe. Tapi x la wajib...sebab bende ni boleh belajar kan..sbb mama saya pon penah kata, dlu ayah saya pon failed g pasar, tp skang da terror tau! Everyday is learning process! So, no offense kan??


P/s: Yang perempuan demand2 nak laki pandai pegi pasar sume, yg si perempuan ni pandai masak ke? ehehe.. Lari masuk selimut laju2. Da lame x masak, skill da tumpul!

5 comments:

azim1706 said...

pergh~bukan nk ckp la,,aku mmg selalu g pasar~pergh!lelaki idaman rupenye aku..haha

Cik Pelangi said...

wow~ lelaki idaman malaya! nk berkenalan bleh? A/S/L pelisshhh... :p

miss puteri said...

haha. azim selalu gi pasar weh...hee.. masak sendiri katekan.. pergh.. lame x pi pasar, masak pun tak nis.. camne ni..hihi

iPai said...

pergh .. tergugat ..


memang tak pandai g pasar

iPai said...

tapi kan, bila orang tanya dia kata ada, tp tak tunjuk macam mana ?