Thursday, December 23, 2010

Workstation~

Hello. Morning! ok..kalau masuk ofis time2 mcm nie, sume org akan greet Morning. (ntah pape kan, padahal da almost 9 PM kot..kunun org U.S kot)

okies. semalam adelah..hari..hm..hari rabu? erk. haha. okes. bukan2 nk ckp hari makan2 seofis kot. sbb ramai bawak makanan. and i'm only jadi tukang makan la kan. hehe.. so, pada yg xtaw, actually i'm work as Tech Solution V Representative ( ok, name nk glamer kan) , name x glamer adelah..IT Support, lagi xley blah org akan ckp..keje customer service ekh? Operator? xpon, dorg akan kate help desk? ok..adek beradek la sume tuh. Kene entertain customer yg problem ngn machine dorg. And the users that we are supporting is Chevron Employee..tau x Chevron? tu..syarikat U.S. kalau kat Malaysia they are known as Caltex. Taraaaa~~ ni le die lambang Chevron tersebut..



Ok...nnt org konpius, kate keje ngn HP, tp nape skang ckp pasal Chevron plak. okies..We are permanently HP Employee, and HP anta kami untuk keje ngn Chevron. before nie, IT support ntok Chevron ni berpusat di New Zealand, but it been move to Malaysia. Da almost 2 tahun kot. So, kalau malas nk cite akan ckp, saye keje HP je, but the things is, bile masuk keje, xde semangat HP langsung pon, sume akan semangat Chevron je, HP ni ala2 kambing hitam je. ok, make sense ke? and even my HP badge pon x buat lagi! >_< style="text-align: center;"> Kambing hitam ke?

ok...off btw, semalam kat ofis ade makan2. mybe smpena end of the year, or might be Christmas juge. ok. pape pon, smpat la snap 2-3 pic. termasuk cubicle saye yg bersepah! ouh my~ haha. ok..nk wat cmne, dpt cubicle baru yg monitor lagi besar dan chantek xmo pindah, alasan : xdek zaihan and elza (my co-worker ) kat sebelah. Susah nk gosip2. boleh? haha. okies, btw.. ni post saye malam td, n somehow, connection interrupt. So, xdpt le saye upload, sbb da ngantok amat, trus off laptop and tido. so, re-post je. hee

4 comments:

iPai said...

lepas tuh, ada orang tuh mkan banyak ..

me said...

ha'ah! manyak sangat! hehe

shasha said...

philips..philips..
who will you delight with sense and simplicity today!

hahaha

Riz said...

agilent....agilent...
easier said than done!

hahaha