Monday, January 25, 2010

kerana ini blog aku...

salam~ selamat tghri, selamat sejahtera.

eh, da nak siap2 ntok present IOP sbnr nye jap agik, kul 1. sempat lagik menaip..
hehe, hold dari smlm sbnr nye, sbb kalau tulih smlm, for sure, rating blog aku naek,
ekeke..pasaipa?? haa...diam2 sudeyh...

kerana ini blog aku, maka aku boleh tulih sesuke hati.
betul?
mmg betul...tp ad care jugak, kalau anda tulih,
"hari nie, aku g sardon breakfast, pastu kne tahan ngn JPJ, lantas d saman sbb road tax mati! dem la pakcik JPJ itu!!" --> kalo ko yakin pakcik jpj tuh x bce blog ko, ok kot~
huhuhu~~maka :-
bile kite tulis, bersedia ntok menerima implikasi atas ap yg kite tulih.
tp kan, kdg2 jugak, tabiat kite2 nie, tulis pasal org len, org len yg nek hangin.
nak gelak pon ade gak.
tp taw x, nape jadik nye mcm tuh??
sbb nye "we care"~ kdg2 isu yg kite ckp, mnyentuh sensitiviti yg boleh meranap kan jewa para2 pembaca yg laen, huhu...sbb blog kite nie bukan tatapan untuk si dia yg d tuju kan entry tersebut. ramai jeh yg bley bace.
walau mungkin kadang2 emosi yg mnguasai kite ktika kite menaip, itu juge tdak d nafikan, dari pengalaman juge~~ tp ap yg aku buat normally, kalau dah sakit hati sgt nie, nk kutuk2 si fulan bin si fulan nie, aku taip laju2, pastu save kat draft, 2-3 hari lepas da okeh, cube ko bukak balik draft tuh, kompem ko akan nmpk sesuatu, mcm nmpk refleksi dri anda yg sgt.......(xmoh ckp, cube try buat)

bak kate seseorg yg aku admire die nye tulisan,
kalau kite nk luahkan sesuatu,
puisi adelah medium yg sgt bagus.
kau biarkan ap yg ko ckp tuh, tergantung2, biar org teka2.
sbb kadang2 ap yg kite x suke, kite state..jgn buat cmnie! cmtuh! aku xsuke, aku benci..
sekali tup2, kite buat....pergh~ watdehel. xke terkene batang hdung sendri...
aku penah gak alami situasi mcm nie, jadik, faham gak la..sbb rase cm hell gak! huhu..
so, try to avoid k~


n satu lagik,
aku ngantok sebenar nye,
ta paham nape ak ngantok cmnie, telan pil tido ke ap.
- n asaimen encik security itu x buat lagik,
- kne cek buku ccna ntok encik tersebot,
- cek buku management kt kdai itu juga,
- asengkan duet JPA sblom aku meghabeskan nye dgn minda d bwah sedar,
- lebih merajen kan diri
- tiket balik! tiket balik ~ ntok majlis pertunangan ituh

p/s : mohon maaf kalau ad yg terasa hati untuk entry ini, nie kan blog aku! suka hati la...ekeke!!~~









3 comments:

PurPlez said...

ntahla~
sakit perut ah

azim1706 said...

ko da mnyentuh sensitiviti aku,,dan da meranapkan jewa aku dgn CONTOH yg ko berikan!!!hahaahah

cik pelangi said...

@ cikna ~ =)

@ azim ~ mmg saje jeh nk sentuh isu sensitiviti ko, mmg tujuan aku. haha.