Tuesday, January 19, 2010

pendapat plez..

salam alaik.

skang da masuk bulan 1..tahun 2010.

alhamdulillah, masih bernafas di bumi Allah nie.

hem, tggal lagik beberapa bulan, sblum aku menamatkan degree kat bumi usm nie...(hopefully, boleh habes, tamau extend)

ap yg merunsing kan jiwa....

-keje mmg bnyk..(ini normal la)

-master --> nak smbg ke x??

ye, saye mahu meminta pendapat kalian2..

jauh d sudut hati...berbelah2 bahagi, nk smbg master ke x...

bak kate cikgu skola rendahku itu...smbg la, maseh muda, jauh lagik perjalanan...

borak2 ngn amy, die ckp..smbg la master..masuk industri ni bukan mudah...ye, da rase kot cmne keje IT dalam industri...

angah kol td...suh apply job....

mama kate...up to u to choose..

aku?? ---> kne submit sume mende before 26 feb

firstly yg aku takut is....aku xdpt job after graduate...

secondly..xdek prob sgt kot nk smbg master bg aku cause aku surely akan pilih mix mode half research, half exam. nk belajar lagi, bukan satu halangan la...kire nye, masih mampu...cume...

ye, ade cume....ad sape2 taw, bout the yuran n all those thing...

surely aku indie kot...yuran cmne?? xmoh ptptn....degree cek JPA sponsor...kalau boleh seboleh2 nye, aku nk elakkan amek ptptn...n any other choice??

sape yg tau...aku buntu jap...hemm..sendri support? bnyk plak duet mak apak aku nk tggung aku...huhu....ngade2 xmoh amek ptptn sape swoh...sbb..sejarah family xdek yg amek ptptn nie..abg, angah...sume xdek yg amek pt b4 nie...seboleh2 nye tamoh gak...*sayu kejap*

hem..sape tau berape yuran2 tuh sume..nk buat calculation...kalau ckup duet dlm akaun, ley la kautim nk smbg master, n kot2 ley mintak jadik RA ke...*sbb tuh pk...keje la sng..tp, sng ke carik keje?*

mende nie jadik mudah kalau aku xgedik2 xmoh amek ptptn kan? betul x? ntah la, jadik ralat la, xmoh hutang2 nie..ade choice laen, seboleh2 nye tamoh la..n mmg dari asrama dlu, duet perbelanjaan adela dari biasiswa sendri, n xsanggup plak nk burden my mum n dad since dorg pon ad tggungjwb laen...sdgkan i'm big enuf to find own job..ke aku jeh yg pk complicated sgt..??sng2 da taw xdek duet, xpayah la smbg master...cmtuh? n pegi jeh carik kje pas grad nie. gtu??

maka?? pendapat kamu2 yg laen??

shesshh....

::rezki Tuhan tu ad d mane2 syg..sabar ye..istikharah bnyak2..:: --> ayat tenangkan diri sndri.




8 comments:

iPai said...

yeay .. org 1st komen ...hmm ... semua yg dlm post tuh betul belaka ..

hmm .. ape kate, kalo nak keje, sambil2 cari, sambil2 buat RA ... ok x ?

RA tak semesti ye USM .. UKM ??

PurPlez said...

hmmm
up to you.
huhu
xtw gak ah nak komen cm ne

Chameytto said...

ko amik fellowship usm meh... rm1000++ sebulan. ngam ho!

nak up sket jom keje mekdi atau pon kfc shift mlm hohoho

puteri said...

owh2...saya pon xtau..tp memg kne byk gne duit la kan..huuu...
niat di hati nk buat master jgk~huuu..
tape..apply dulu pepe pon...~

KaReT said...

hehehe...
lama x komen kt blog ni...

dulu aku sama kes dgn ko gaks...
either nk smbg master or not...
tp sjk aku LI...
aku rase lbh baik keje...
sbb graduate master n degree sama taraf...
jd pepenat jer ko bljr...
tp kuar same dgn bdk degree...
yg penting dlm industri ialah skill n pengalaman bkn ilmu...
bak kate ayah aku n rakan kerja LI aku dulu...

tp kalo ko intend nk jd RA atau lecture...
smbglah study...

nikillas said...

pe kate ko kawen.. ada anak ramai pastu buat pasukan bola sepak.. pastu hantar depa masuk soccer kids.. pastu lawan pasukan singapura.. pastu pok pek pok pek pok pek........ *sampai tak sudah*

cik pelangi said...

@ ipai~
hem, masih dlm pertimbangan..

@ pepel~
maseh mempertimbangkan juge

@ syami~ yg fellow tu untuk sape yg buat full research meyhh..

@ put ~ ingt nk apply jeh dlu, tp kalau tbe2 xmoh, if kite tolak, kite akan d bent rase nye..

@ karet~ aggree wit u...tp maseh mempertimbangkan, which one is better for me, for that time

@ sally~ ko sgt merepek okeh...

Ali Akhbar said...

anda rasa anda mudakah?

anda mahu sambungkah?
semuanya terbit dari hati anda sendiri~~

bythe way........klu ada ekspedisi panjat gunung lg, ajakla beta~~