Thursday, June 11, 2009

cacat kah??

salam~
hmm...keadaan~ saket perut sbnar nye.
SESUNGUT~ wuu...xske..

saye ade satu tabiat..tabiat ke?
kurang pasti adekah ia nya d pggil tabiat.
tp ianya berkenaan seswatu yg agak pelik.
cthnye:
situasi tadi...
saye dan tirah p pej pos.
dlm kete, trah cakap, kiri. masuk kiri.
n, i juz ok..kiri..
but then, i stop at traffic light which mean i'm not masuk ke simpang kiri, instead we're at kanan lane. apekah??
hmm, sbnar nye, ape yg saye nmpak, dan tirah juge nmpak..
bile die kate masuk kanan or kiri, saye akn gerakkan sket tgn kanan saye, untuk mengingat kan kembali diri saye bahawa sini ade la kanan..dan sane ade la kiri.
secare automatic...~~saye akan tergerak tgn...kalo saye x gerak kan tgn, komfem saye bakal tertukar kanan dan kiri.
adekah saye cacat...? atau mmg ade prob mcm tu kat org2 tertentu..??
err....so, bile sape2 jadi co-driver saye, boleh cube memberi direction secare action selain ckp secare lisan sahaje...harap maklum..(*,*)"..ouh nape saye cmnie ek??
seyes....bile jalan ke mane2..
bile nak ke kiri ataw kanan...mesti tgn saye akan memainkan peranan~~
sbb..akan ingtkan saye, tgn makan..tgn kanan..so, sini adela kanan..~~kompleks kan..
hurrrmmm.....nape ye cmtu? adekah habit?
ade sape2 mau komen??

10 comments:

purplez said...

owh.
pernah ku alami.
haha.
tp xtw lah kan.
ni yg ak rs nape ak jd cm tu dlu.
ok..1st of all sbb kite sedang memandu keta.
so kite tumpu pd pergerakan.
tp..org sebelah kite sedang memberi arahn.
so kat cni, may b ad komplikasi antara neuron2 @ saraf2 utk menerima tindak bls(jauh pegi dah ni.masuk bio lah pulak)
dgn ini, adlah lebih mudah kalo org sebelah kite tu memberi arahn secara action, bukan lisan.
1 lg, mayb juga kite stil newbie.
hee.
so, kalo dah biasa n lama2..ok ler tu..
take time actually.

p/s:ni ap yg pernah berlaku kat ak n just my opinion.klo salah maap lor.hek3.

puteri_frd06 said...

huhuiii
sye x pnh ingat pule perkara ini pnah terjadi ker tak..
tp m\kalo owg 2 yg salah bg direction mungken la..
tangan tunjuk kiri..mulut cakap kanan..
cam neh 2 eh..
ehe,,
nty saye kaji..
septy yg anda tahu..sye ni krg ingat cikit kan kan..ehe..
yg pnting kamu bawak kete ngn selamt eh..
ehe.
lame2 nty kamu cekap dan hebat la eh..
ehe

peLangi said...

masalahnye..bukan time bawak kete jeh
tyme jalan kaki pon same.
time buat ape2 je lah, yg melibatkan keperluan ntok ke kiri atau ke kanan~~
huhu~~

purplez said...

owh gtu kah?
hmm may b ko tgh gabra kot.(yeke?xbaikn.hek3)
xtw la.
org yg bg command tu kene ckp slow2 lah kot.
hek3.

peLangi said...

gabra???
haha...ntah laa
mmg cacat kot..
huuhu~~

purplez said...

jgn la ckp cm tu salwa cyg oi.
kamu tidak lah cacat seperti yg kamu sangka kan.
p/s:trust me!xde pape lah tu..

Anonymous said...

aku xdak sesungut pon..

`azri

peLangi said...

to azri~~
cait!! hang pasaipa...

nurul fairuz hidayah said...

haaa..tabiat ini ada juga pada en.aman..
beliau pon selalu kena tengok tangan dulu kalo dengar arahan ke kiri mahupun ke kanan..
tidak mengapa..anda tidak sendirian..
haha~

peLangi said...

to nurul fairuz hidayah~~
heh, encik aman juge ade tabiat bgitu??
heee...make nye, saye ade geng OKU..ouh yeah~~
haha...